Een dakkapel is een goede investering in uw huis. Met een dakkapel zorgt u voor meer licht en ruimte op de bovenste verdieping van uw woning.  Dat betekent meer woongenot en meer waarde bij een eventuele toekomstige verkoop.

Vraagt u zich af met welke kosten u rekening moet houden bij de aanschaf van een dakkapel? Wij zetten de zaken op een rij die de kosten van een nieuwe dakkapel bepalen. Zo ziet u welke keuzes u kunt maken om de kosten te beïnvloeden.

De prijsopbouw van een dakkapel

De kosten voor het bouwen van een dakkapel zijn opgebouwd uit vier onderdelen:

1. Materiaal van uw dakkapel
2. Arbeidsloon voor het bouwen en plaatsen van uw dakkapel
3. Transport van uw dakkapel
4. Opties en accessoires van uw dakkapel

De keuzes die binnen de vier onderdelen maakt, hebben invloed op de totaalprijs van uw dakkapel. Neem een kijkje op onze dakkapel prijspagina of lees hieronder meer over de onderdelen die de prijs van uw dakkapel uiteindelijk bepalen.

1. Materiaal van uw dakkapel

De grondstoffen voor een kunststof dakkapel zijn minder kostbaar dan hout. Over het algemeen is een kunststof dakkapel daarom goedkoper dan een houten dakkapel. Kunststof is daarbij onderhoudsarm. Het kunststof materiaal kan eenvoudig schoongemaakt worden en het materiaal is kleurvast zodat u niet periodiek hoeft te schilderen. Op de langere termijn zult u daarom minder kosten maken bij het onderhouden van een kunststof dakkapel. De keuze voor een houten dakkapel heeft vaak te maken met de stijl van het huis. Een houten dakkapel kan door de klassieke uitstraling beter passen bij bepaalde authentieke huizen.

Lees hier meer over het kiezen van materiaal voor uw dakkapel

2. Arbeidsloon voor het bouwen en plaatsen van uw dakkapel

De loonkosten voor het maken en plaatsen van uw dakkapel bepalen voor een flink deel de kosten van uw nieuwe dakkapel. Uw maatwerk dakkapel wordt vooraf in onze werkplaats gefabriceerd en – op de dag van plaatsing – in zijn geheel door middel van een hijskraan op uw dak geplaatst. BM Daktechniek is een familiebedrijf met jarenlange ervaring. Ons team van ervaren timmerlieden zorgt ervoor dat uw dakkapel van hoge kwaliteit in relatief korte tijd wordt gebouwd en geplaatst. Uit honderden beoordelingen krijgen we van onze klanten gemiddeld een 9 voor klanttevredenheid.

3. Transport van uw dakkapel

Afhankelijk van de grootte van de dakkapel, de inzet van een bepaald type kraan en de eventueel benodigde afvoer van bouwafval vormen ook de transportkosten een onderdeel van de prijsopbouw van uw dakkapel. Onze adviseur bepaalt ter plaatse met u de mogelijkheden en wensen en kan daarmee een prima inschatting van de kosten van transport maken. Bekijk onze video over het plaatsen van een dakkapel.

4.  Opties en accessoires van uw dakkapel

Bij een dakkapel van BM Daktechniek heeft u volop mogelijkheden om deze met opties en accessoires nog completer te maken. Denk aan het aanbrengen van een rolluik met wandbediening als zonwering, ventilatieroosters, draaikiepramen, insectenhorren, raamdecoratie, zinken kraal of een sierlijst. Bel of mail ons wat de kosten voor de verschillende opties zijn.

Dakkapel voor uw huis

Met de aanschaf van een dakkapel doet u een waardevolle investering in uw woonplezier. Wij adviseren u graag bij u thuis om de mogelijkheden voor de ideale dakkapel te bespreken. Maak een afspraak met een van onze adviseurs of vraag vandaag nog een oriënterende dakkapel offerte aanvragen.

Wij nemen contact met u op