Houten dakkapel

Een houten dakkapel uit eigen werkplaats

Uw zolder verruimen met een dakkapel? Dan kunt u kiezen tussen verschillende materialen. Kies bijvoorbeeld voor een houten dakkapel. Hout geeft een dakkapel een natuurlijke uitstraling en past bij vrijwel iedere bouwstijl. Daarnaast is hout een duurzaam en natuurlijk materiaal dat warme goed vasthoudt en uitstekend isoleert. Bovendien is het gemakkelijk te bewerken. Bij BM Daktechniek wordt een houten dakkapel altijd op maat voor u gemaakt. Kiest u voor een houten dakkapel, dan kiest u voor een mooie, duurzame en waardevolle toevoeging aan uw woning. U kunt gerust met onze experts overleggen over het ontwerp van uw houten dakkapel zodat u uw ideale kapel laat plaatsen.

10 jaar garantie

Snel geplaatst

Geen aanbetaling

Offerte aanvragen
houten-dakkapel-wit-bm-daktechniek

Hoogwaardige kwaliteit van uw houten dakkapel Kwalitatief hoogwaardige, duurzame materialen

Bij BM Daktechniek staat hoogwaardige kwaliteit altijd op de eerste plaats. Een houten dakkapel is een waardevolle investering in uw woning. Daarom vinden wij het belangrijk dat u kunt rekenen op vakmanschap en betrouwbaarheid. Met onze werkwijze staat kwaliteit voorop en daarom maken we uitsluitend gebruik van hoogwaardige, duurzame en onderhoudsarme materialen om deze te waarborgen. Zo kunt u erop vertrouwen dat uw nieuwe houten dakkapel lange tijd meegaat en dat u er onbezorgd van kunt genieten.

Scherpe prijzen

Vakkundig team

Hoogwaardige kwaliteit

Dakkapel samenstellen?

De voordelen van een houten dakkapel

Kiezen voor een houten dakkapel brengt veel verrassende voordelen met zich mee. Van dit type dakkapel heeft u jarenlang plezier. Een aantal voordelen:

  • Altijd verzekerd van maatwerk
  • Standaard 10 jaar garantie op uw houten dakkapel
  • Kozijnen van Meranti hardhout
  • Mileuvriendelijk
  • Diverse materialen met KOMO-keurmerk
  • Natuurlijke uitstraling
  • Kozijn gespoten in vochtregulerende grondverf of transparante beits
  • Standaard uitgerust met beglazing Isolatieglas HR++
  • Standaard uitgerust met draaikiepraam

Benieuwd of een houten dakkapel de beste keuze is voor uw woning? Bel ons voor meer informatie over de voor- en nadelen van hout. Of vraag geheel vrijblijvend een dakkapel offerte aan.

hout-kunststof-dakkapel

Houten dakkapel met kunststof afwerking

Combineer hout en kunststof in een dakkapel

Vindt u de uitstraling van een houten dakkapel mooi, maar twijfelt u over het onderhoud? Dan is een houten dakkapel met een kunststof afwerking een slimme oplossing. Een houten dakkapel met kunststof afwerking combineert de natuurlijke uitstraling van hout met de onderhoudsarme eigenschappen van kunststof. Zo profiteert u optimaal van beide materialen.

Doordat de afwerking van dit type dakkapel uit hoogwaardig kunststof bestaat, bespaart u tijd én geld op het onderhoud. Tegelijkertijd heeft uw dakkapel wel de natuurlijke uitstraling van hout. Dat maakt een houten dakkapel met een kunststof afwerking een aantrekkelijke, duurzame en onderhoudsarme keuze voor uw woning.

Wij laten u graag de mogelijkheden zijn. Bekijk onze fotogalerij voor inspiratie.

Bekijk projecten in uw buurt

Gemaakt van hout, geplaatst door specialisten.

Wanneer u door ons uw houten dakkapel laat plaatsen, rekent u altijd op betrouwbaarheid en vakmanschap. Onze experts denken graag met u mee en ontwerpen een hoogwaardig houten dakkapel die past bij uw wensen. Hiervoor gebruiken wij uitsluitend hoogwaardige en onderhoudsarme materialen met een KOMO-keurmerk. Bovendien bent u bij ons altijd verzekerd van maatwerk en 10 jaar garantie. Onze houten dakkapellen zijn uitgerust met isolatieglas, zodat u het hele jaar geniet van uw ruimte. Deze kapellen hebben een natuurlijke en klassieke uitstraling. Bent u op zoek naar een moderner dakkapel? Dan kunt u kiezen voor onze kwalitatieve kunststof dakkapellen. Het is ook mogelijk om uw houten dakkapel te voorzien van elementen uit kunststof.

Bekijk projecten in uw buurt
houten, dakkapel,, harderwijk

Kom langs of vraag een vrijblijvende offerte aan

Wilt u een houten dakkapel laten plaatsen en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Onze specialisten vertellen u graag meer over onze ontwerp opties en de prijzen van onze houten dakkapellen. Vraag een geheel vrijblijvende offerte aan of neem contact met ons op voor meer informatie. Bereik ons telefonisch via 0341 45 13 55 of stuur ons een e-mail via info@bmdaktechniek.nl. Onze experts denken graag met u mee en maken een ontwerp dat volledig aansluit op uw wensen.

Offerte aanvragen

Inspiratie en
Ideeën nodig?

Bekijk ze hieronder

Klanttevredenheid op basis van 563 beoordelingen

9
Wij nemen contact met u op

voor plaatsing in de maand september 2024

€250,- Offerte aanvragen

Bekijk onze prijzen en aanbiedingen.

Meer info

ALLE TYPEN
DAKKAPELLEN

Meer info en prijzen

Veelgestelde vragen

Waarom een houten dakkapel?

Hout is een natuurlijk materiaal en geeft een dakkapel om die reden een natuurlijke uitstraling. Een houten dakkapel kan uw woning net wat meer sfeer en karakter geven dan bijvoorbeeld een kunststof dakkapel. Zeker als u een karakteristieke woning hebt, past een houten dakkapel daar goed bij. Veel mensen vinden een houten dakkapel simpelweg mooier. Maar dat is niet de enige reden om voor dit type dakkapel te kiezen. Een houten dakkapel biedt veel andere, verrassende voordelen.

Wat is het verschil tussen een houten en kunststof dakkapel?

Er zijn een aantal verschillen tussen houten en kunststof dakkapellen. Hout is een natuurlijk en milieuvriendelijk materiaal, terwijl een kunststof dakkapel uit meerdere niet-natuurlijke materialen kan bestaan. Dat betekent overigens niet dat een kunststof dakkapel niet duurzaam is. Een kunststof dakkapel heeft weinig onderhoud nodig en kan daarom lang meegaan. Een houten dakkapel vraagt om iets meer onderhoud, maar is bijvoorbeeld weer makkelijker aan te passen. Bij BM Daktechniek is het ook mogelijk om te kiezen voor een houten dakkapel en deze af te werken met kunststof. Dan profiteert u van de voordelen van beide materialen.

Wat zijn de voordelen van een houten dakkapel?

Een houten dakkapel biedt veel verrassende voordelen. Het geeft uw woning een natuurlijke uitstraling, is milieuvriendelijker dan kunststof, gaat door het goed te onderhouden lang mee en is makkelijk op maat te maken. Een ander groot voordeel is dat een houten dakkapel makkelijk en snel te repareren is, indien nodig. Nog een groot pluspunt: bij een houten dakkapel is het mogelijk om deze van een nieuwe kleur verf te voorzien. Je kunt dit type dakkapel dus altijd, geheel naar smaak, weer veranderen zodat deze weer als ‘nieuw’ lijkt.

Wat kost een houten dakkapel?

Een houten dakkapel is een goede investering. Het levert extra licht en ruimte op en dat maakt uw woning meer waard. De prijs voor een houten dakkapel hangt af van meerdere factoren. Hout is kostbaarder dan bijvoorbeeld kunststof, maar de totale prijs hangt onder meer af van de hoogte en breedte van uw dak, de maat van de dakkapel en de eventuele extra accessoires. Een houten dakkapel van BM Daktechniek wordt altijd op maat voor u gemaakt.

Uit welke materialen kan ik kiezen bij een houten dakkapel?

BM Daktechniek werkt met diverse materialen met een KOMO-keurmerk. Zo bent u verzekerd van de beste kwaliteit. Onze houten dakkapellen beschikken standaard over kozijnen van Meranti hardhout, gespoten in vochtregulerende grondverf of een transparante beits. Voor de afwerking zijn er meerdere mogelijkheden. U kunt kiezen voor Red Cedar rabatdelen of voor WBP multiplex (glad hout). De laatste optie is prijstechnisch het meest voordelig.

Hoe onderhoud je een houten dakkapel?

Met het juiste onderhoud gaat uw houten dakkapel van BM Daktechniek jaren mee. Onze houten dakkapellen worden altijd geheel in de grondverf opgeleverd. U moet de dakkapel zelf van de gewenste Ral-kleur voorzien. Maak het houtwerk jaarlijks schoon met een lauwwarme doek om uw dakkapel lang mooi te houden. Ziet u scheurtjes in het hout? Dan is het tijd voor een nieuwe verflaag. Het advies is om uw dakkapel standaard elke drie jaar van een nieuwe verflaag te voorzien.

Een kozijn voor uw houten dakkapel: wat zijn de mogelijkheden?

Bij BM Daktechniek wordt een houten dakkapel in de meeste gevallen afgewerkt met Meranti houten kozijnen. Deze zijn altijd voorzien van een FSC keurmerk, wat betekent dat het hout zonder schade aan mens, dier en natuur is geproduceerd. Wat is er nog meer mogelijk? U kunt het kozijn voorzien van naar buiten draaiende ramen, naar binnen draaiende ramen, kiepende ramen of zelfs verhuisramen. Daarnaast kunt u kiezen uit HR++ of HR+++ beglazing. Een tip: voor een authentieke uitstraling kunnen de ramen ook voorzien worden van houten roedes.

Kan je een houten dakkapel combineren met zink?

Het is mogelijk om uw houten dakkapel te voorzien van mooie, zinken zijwanden. De zijkanten van uw dakkapel worden dan bekleed met zink. Hierbij heeft u de keuze uit gladde zinken beplating of zinken zijwanden met felsbanen, wat zorgt voor een speels effect. Maak het plaatje compleet door een Red Cedar boeirand te laten afwerken met een zinken kraal. Dit zorgt voor een unieke uitstraling van uw houten dakkapel. Zink is een zeer sterk en duurzaam materiaal en gaat daarom lang mee. De prijs van dit type dakkapel ligt hoger dan die van de standaard dakkapellen.

Kan je hout met kunststof combineren in een dakkapel?

Wilt u de uitstraling van een houten dakkapel binnen, maar tegelijkertijd van een onderhoudsarme dakkapel aan de buitenkant? Kies dan voor een houten dakkapel kozijn in combinatie met kunststof met een houtlook afwerking. Deze combinatie is dus mogelijk. Door het kiezen van deze combinatie, profiteert u van meerdere voordelen. Een groot voordeel is dat u alleen nog het houten kozijn aan de binnen- en buitenkant in uw favoriete kleur hoeft te (laten) verven. U heeft geen omkijken naar de overige onderdelen aan de buitenkant. Deze is geheel van houtlook kunststof en daardoor onderhoudsarm. Ideaal! Dit type dakkapel valt in een hogere prijsklasse.