Bij de aanschaf van een dakkapel kunt u ervoor kiezen om een houten of een kunststof dakkapel te nemen. Ook kunt u ervoor kiezen om een houten dakkapel af te laten werken met kunststof. Zo kunt u profiteren van de voordelen van beide materialen.

Houten dakkapel

Voor houten dakkapellen wordt eigenlijk altijd hardhout gebruikt. Met hardhout worden hardere en meer duurzame (loof)houtsoorten zoals eiken, beuken en meranti bedoeld. Deze houtsoorten zijn goed bestand tegen invloeden van weer en wind en gaan langer mee. Houten dakkapellen hebben een natuurlijke en authentieke uitstraling.
Hout kan worden gebruikt voor prefab en voor traditionele dakkapellen. Met hout kan een dakkapel helemaal op maat gemaakt worden. Houten dakkapellen hebben een lange levensduur en een prima isolatiewaarde. Natuurlijk wordt de levensduur van een houten dakkapel grotendeels bepaald door onderhoud. De houten delen van de dakkapel zoals de boeidelen, zijwangen, kozijnen en rabatdelen moeten regelmatig geschuurd en geschilderd worden. Eventuele beschadigingen of houtrotplekken moeten tijdig gerepareerd worden.

Kunststof dakkapel

Het grootste voordeel van een kunststof dakkapel is dat het materiaal weinig onderhoud vereist. Kunststof is kleurvast en hoeft niet te worden geschilderd. Bij kunststof kunt u kiezen uit veel kleurvariaties en er bestaan verschillende structuurfolies voor een kunststof dakkapel. Zo kunt u kiezen voor een folie met een houtstructuur zodat uw dakkapel bijna niet van een houten dakkapel te onderscheiden is.

Materiaal voor de dakbedekking

De meeste dakkapellen hebben een plat dak. Voor het bekleden van een plat dak gebruiken we dakbedekking gemaakt van bitumen. Bitumen zijn goed bestand tegen Uv-straling en temperatuurswisselingen. Tegen meerprijs is ook kunststof EPDM dakbedekking mogelijk.

Offerte aanvragen voor uw dakkapel

Wilt u meer weten over alle mogelijkheden en materialen voor de dakkapel voor uw huis? Bel vandaag nog voor een afspraak in onze kleinschalige dakkapel showroom. U bent van harte welkom!

Wij nemen contact met u op