Dakkapel vervangen

Staat u voor de uitdaging om een oude, beschadigde of energie-inefficiënte dakkapel te vervangen?
Bent u gefrustreerd door constante lekkages, tocht, een verrot kozijn, of simpelweg de gedateerde uitstraling van uw huidige dakkapel? U bent niet alleen. Veel huiseigenaren kampen met deze problemen, die niet alleen het comfort en de functionaliteit van hun woning beïnvloeden, maar ook de algehele waarde en energie-efficiëntie.

Een dakkapel is een investering in licht en ruimte. Het is een investering voor tientallen jaren in woonplezier en waarde van uw huis. Toch komt er een moment waarop uw bestaande dakkapel moet vervangen. Wanneer neemt u die beslissing? En welke stappen moet u dan ondernemen? Onze dakkapellen zijn ontworpen om deze specifieke problemen aan te pakken, van het elimineren van lekkages en het verbeteren van isolatie, tot het verhogen van de veiligheid en het optisch verbeteren van uw woning.

Offerte aanvragen

Wanneer moet ik een dakkapel vervangen?

Een dakkapel heeft – net als uw huis – onderhoud nodig. Daarmee wordt de levensduur verlengd en geniet u op een zorgeloze manier van uw investering. Een dakkapel is continue onderhevig aan weersinvloeden. Herfststormen, regen-, hagel en sneeuwbuien en niet te vergeten zonlicht en warmte van de zon, zorgen ervoor dat uw dakkapel slijt, ook als u deze goed onderhoudt. Een houten dakkapel gaat uiteindelijk gemiddeld 30 jaar mee, een kunststof dakkapel tot wel 60 jaar.

Uw dakkapel dient vervangen te worden als deze lekkages vertoont, een verrot kozijn heeft of simpelweg verouderd is. BM Daktechniek neemt zowel de plaatsing van de nieuwe dakkapel als het verwijderen en afvoeren van de oude voor haar rekening. Onze dakkapellen zijn onderhoudsarm, goed geïsoleerd en zorgen voor extra licht en ruimte.

Verbeteringen bij vervanging

Uiteraard is dit ook een kans om verbeteringen aan uw dakkapel aan te brengen. Denk hierbij aan:

  • Onderhoudsarme Materialen: Kies voor kunststof dakkapellen, zijwangen en dakranden voor minimale onderhoud.
  • Visueel aantrekkelijke opties: Ga voor een modernere look met kunststof rabatdelen met houtnerf, of kies voor een andere dakvorm zoals een puntdak.
  • Verhoogde Veiligheid: Installeer veiliger hang- en sluitwerk.
  • Energiebesparing: Kies voor dubbel of driedubbel glas.
  • Geïntegreerde Verlichting: Voeg LED lampen of spotjes toe in het plafond voor een moderne uitstraling.
  • Uitbreidingsopties: Overweeg een grotere dakkapel, vliegenhorren, draai-kiepramen of zonwering zoals screens of rolluiken.
  • Eisen en isolatienormen: Voldoet aan de nieuwste bouwkundige eisen en isolatienormen, waardoor uw woning energiezuiniger wordt.
kunststof-dakkapel-gladde-beplating-bm-daktechniek

Kunststof dakkapel met gladde beplating

Meer informatie
houtlook-dakkapel-bm-daktechniek

Kunststof dakkapel met houtlook

Meer informatie

Meerdere opties mogelijk

> Ontdek welke mogelijkheden kunststof dakkapellen bieden. Bekijk onze fotogalerij voor inspiratie of bezoek onze showroom.
> Bel ons voor meer informatie over de voor- en nadelen van kunststof dakkapellen. Of vraag geheel vrijblijvend online een dakkapel offerte aan.

Vernieuwde Materialen en Technologieën

BM Daktechniek gebruikt de nieuwste materialen zoals Trespa en Keralit. Trespa is een duurzame keuze voor wangen en boeiboorden, terwijl Keralit zich onderscheidt door zijn onderhoudsarme eigenschappen en natuurlijke uitstraling. Beide materialen zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en modellen.

Wat kost het om een dakkapel te vervangen?

De prijs van het vervangen van een dakkapel is afhankelijk van de grootte en de keuze van het materiaal van de nieuwe dakkapel. Neem hiervoor even contact met ons op of kom langs in onze showroom. Dan kunnen we uw wensen even doornemen en snel een prijsindicatie afgeven.

Verwijderen van de oude dakkapel

Bij BM Dakkapel beschouwen we het verwijderen van uw oude dakkapel als service. U hoeft hier dan ook niet extra voor te betalen. Onze kraan kan de oude dakkapel vaak zijn geheel verwijderen. Het afvoeren van het materiaal kunt u zelf doen of laat u tegen meerprijs door BM Daktechniek uitvoeren.

Kies voor een specialist

Overweegt u om uw dakkapel te vervangen? Neem dan contact met BM Daktechniek op. Wij hebben meer dan 20 jaar ervaring in het vervaardigen en plaatsen van kwalitatief hoogwaardige dakkapellen. In onze dakkapel showroom in Harderwijk kunt u op afspraak verschillende materialen en afwerkingen bekijken zodat u de juiste dakkapel voor uw huis kunt uitzoeken.

Offerte dakkapel vervangen

Een offerte kunt u ook online aanvragen met het doorgeven van de afmetingen en uw wensen heeft u snel een indicatieve prijs in huis. Een ding is zeker; met een nieuwe dakkapel van BM Daktechniek blijft u genieten van extra licht en ruimte in uw huis!

Wij nemen contact met u op

Inspiratie en
Ideeën nodig?

Bekijk ze hieronder

Klanttevredenheid op basis van 563 beoordelingen

9

ALLE TYPEN
DAKKAPELLEN

Meer info en prijzen