Nokverhoging

Zoekt u naar manieren om meer bruikbare ruimte op uw zolder te creëren, zowel in een bestaande als een nieuwbouwwoning? Een dakkapel met een eenzijdige nokverhoging geeft pas écht veel extra ruimte. Zelfs van uw bergzolder of vliering maakt u op deze wijze een extra kamer. De verhoogde nok is er in veel verschillende maten en materialen. Een nokverhogende dakkapel is ideaal voor woningen waarbij de zolderruimte beperkt is door een schuin dak, transformeert een dakkapel met nokverhoging uw zolder in een ruime en lichte kamer, mogelijk zelfs binnen één dag!

Offerte aanvragen

Nokverhogende dakkapel

Een nokverhogende dakkapel, vaak beschouwd als een luxere variant van de standaard dakkapel, biedt meer dan alleen extra ruimte. Het verhoogt de nok van uw dak, wat resulteert in een aanzienlijke toename van de sta-hoogte en bruikbare ruimte. Dit type dakkapel is bijzonder geschikt voor zolders met schuine daken, waardoor deze ruimten worden omgevormd tot volwaardige kamers, zoals een slaapkamer, kantoor of zelfs een luxe badkamer.

Een nokverhogende dakkapel heeft veel voordelen:

 1. Meer Ruimte en Licht: Door de nok van uw dak te verhogen, creëert u een ruimere en lichtere kamer.
 2. Waardevermeerdering van uw Woning: Een nokverhogende dakkapel verhoogt niet alleen de bruikbare ruimte maar draagt ook bij aan de marktwaarde van uw woning.
 3. Energie-efficiëntie: Met de mogelijkheid tot het integreren van hoogwaardige isolatiematerialen, draagt een nokverhogende dakkapel bij aan een betere energie-efficiëntie van uw huis.
 4. Esthetisch Aantrekkelijk: De naadloze integratie met uw bestaande dakstructuur zorgt voor een harmonieuze uitstraling.

BM Daktechniek heeft veel ervaring met de bouw van maatwerk dakkapellen met een verhoogde nok. Daarom bieden we maatwerkoplossingen aan, die volledig zijn afgestemd op uw wensen en de architectonische stijl van uw huis. Wij laten u graag de mogelijkheden zien. Kijk bijvoorbeeld eens in onze fotogalerij voor wat inspiratie!

Offerte aanvragen

De kosten van een nokverhoging

We snappen dat de kosten van een nokverhoging een belangrijke rol speelt tijdens het orienteren op een nokverhogende dakkapel. Een nokverhoging is een effectieve manier om extra ruimte en comfort aan uw woning toe te voegen, maar wat betekent dit financieel? De De kosten voor een nokverhoging kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de dakkapel, de gebruikte materialen, de afwerking, en de complexiteit van het project. Over het algemeen zijn de kosten hoger dan die van een standaard dakkapel, maar de toegevoegde waarde en ruimte compenseren deze investering ruimschoots. Ook heeft u een vergunning nodig om een verhoogde nok te mogen creëren. Maar als u het resultaat ziet, weet u dat het deze investering zeker waard is!

Factoren die de Kosten Beïnvloeden:

 • Afmetingen: Grotere nokverhogingen vereisen meer materialen en arbeid, wat de kosten doet stijgen.
 • Materialen: De keuze van materialen, zoals kunststof of hout, heeft invloed op de kosten. BM Daktechniek biedt diverse opties aan om aan uw budget en stijlvoorkeuren te voldoen.
 • Afwerking: Luxe afwerkingen en extra voorzieningen zoals isolatie, inbouwspots of speciale raamsoorten kunnen de kosten beïnvloeden.
 • Constructieve Aanpassingen: Bij sommige woningen zijn er extra constructieve aanpassingen nodig, wat invloed heeft op de kosten.

Waarom Investeren in een Nokverhoging?

Hoewel de initiële kosten voor een nokverhoging hoger kunnen zijn, biedt het meerdere langetermijnvoordelen:

 • Meer bruikbare ruimte: Perfect voor extra slaapkamers, een thuiskantoor, badkamer of zelfs een recreatieruimte/wellness.
 • Verhoogde woningwaarde: Een nokverhoging kan de marktwaarde van uw woning aanzienlijk verhogen.
 • Energiebesparing: Door de mogelijkheid van betere isolatie kunt u besparen op uw energierekeningen.

Benieuwd wat uw nokverhoging kost?

Benieuwd naar de specifieke kosten voor een nokverhoging voor uw woning? Vraag vandaag gewoon een offerte  aan bij BM Daktechniek. U heeft tenslotte niets te verliezen! Wij bieden transparante prijsinformatie en professioneel advies, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Offerte aanvragen

Nokverhoging vergunning

Heeft u een vergunning nodig voor een nokverhoging? Het lange antwoord: Dat hangt er vanaf. Het korte antwoord: Meestal wel! Een nokverhoging kan een geweldige toevoeging aan uw huis zijn, maar vereist vaak een vergunning. Bij BM Daktechniek helpen we u graag bij het navigeren door het proces van het verkrijgen van een vergunning voor uw nokverhoging, dit kan namelijk best complex worden.

Wanneer is een Vergunning Nodig?

 • Algemene Regel: Voor de meeste nokverhogingen is een vergunning vereist.
 • Lokale Verschillen: Afhankelijk van uw gemeente kunnen er specifieke regels en eisen zijn.

BM Daktechniek Advies en Ondersteuning

 • Professionele Begeleiding: Wij bieden advies over de benodigde documenten en procedures.
 • Ervaring: Onze expertise in vergunningsaanvragen verzekert een soepel proces.

Voor meer informatie over een vergunning voor een nokverhoging en hoe BM Daktechniek u hierbij kan helpen, neem contact met ons op. Laat ons u helpen uw woonruimte optimaal te benutten.

Nokverhoging voorbeelden

Klanttevredenheid op basis van 561 beoordelingen

9

voor plaatsing in de maand juli 2024

€250,- Offerte aanvragen

Bekijk onze prijzen en aanbiedingen.

Meer info
Wij nemen contact met u op

ALLE TYPEN
DAKKAPELLEN

Meer info en prijzen