Dakkapel

Voor elk dak een passende dakkapel

BM Daktechniek heeft meer dan twintig jaar ervaring met het ontwerpen, vervaardigen en plaatsen van dakkapellen. Daardoor weten we: voor elk dak is er een passende dakkapel. Met het juiste type dakkapel geniet u van meer licht en ruimte in uw woning. Advies nodig? Dit geven wij graag persoonlijk. Wij hebben alle specialisten onder één dak. Dit betekent dat wij u begeleiden vanaf het ontwerp van uw dakkapel tot aan de plaatsing. Daardoor houden we de lijntjes kort en kan een dakkapel al in één dag geplaatst worden. Daarnaast houden wij rekening met al uw wensen, de technische mogelijkheden en eventuele vergunningseisen. Ook voor renovatie en het vervangen van dakkapellen bent u bij ons aan het juiste adres. 

kunststof-dakkapel-zwart-bm-daktechniek

Dakkapel inspiratie

Bent u op zoek naar inspiratie voor een nieuwe dakkapel? Het is belangrijk om u alvast goed te oriënteren. Voor het ontwerp van uw nieuwe dakkapel zijn er oneindig veel mogelijkheden. Elke dakkapel van BM Daktechniek is maatwerk en geheel afhankelijk van uw woning en wensen. Dat maakt elke dakkapel uniek. Neem hiernaast alvast een kijkje in onze digitale brochure om inspiratie op te doen. Hier vindt u een overzicht van verschillende type dakkapellen die al door BM Daktechniek zijn ontworpen, vervaardigd en geplaatst. Klik hier of op de foto.

Het doel van uw nieuwe dakkapel

Het is slim om alvast na te denken over het doel van uw nieuwe dakkapel. Dit maakt het makkelijker om straks een keuze te maken. Wilt u bijvoorbeeld meer licht in de kamer of juist extra ruimte creëren? Wordt het een logeerkamer, kinderkamer of misschien juist een kantoorruimte? Door alvast het doel te bepalen, kun u straks beter bepalen welk type dakkapel het beste past bij uw woning en wensen.

Alle soorten dakkapellen mogelijk

Onze dakkapellen zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen en geheel aan te passen aan uw wensen. Wij leveren alle breedte- en hoogtematen in het materiaal van uw keuze. Onze ervaren timmerlieden plaatsen de dakkapel al in één dag. Er is oneindig veel mogelijk. Zo heeft u bijvoorbeeld de keuze uit types met een schuin dak, een plat dak en modellen waarbij de nok een- of tweezijdig is verhoogd. De meest gebruikte materialen zijn kunststof, hout of een combinatie van beide. Ook werken we met verschillende soorten glas, zoals isolerende en zonwerende HR++ beglazing.

De afwerking van uw dakkapel

Elke dakkapel wordt geheel naar uw wensen voor u ontworpen en vervaardigd. Naast het kiezen van het type dakkapel, het materiaal en de beglazing is er nog meer mogelijk wat betreft de afwerking. Wist u bijvoorbeeld dat kozijnen op iedere denkbare manier kunnen worden ingedeeld? U kunt ook uit meerdere kleuren kiezen. Voor de afwerking van uw dakkapel zijn dakpannen of duurzame dakbedekking van kunststof zeer geschikt. Ook kunnen wij uw dakkapel voorzien van een volledig geïntegreerd elektrisch bedienbaar rolluik of screen. Als finishing touch heeft u de mogelijkheid om de zijwanden in een bepaalde kleur te laten uitvoeren. Wat dacht u bijvoorbeeld van wit, lichtgrijs, bruin, staalblauw of dennengroen?

Een dakkapel binnen 1 dag geplaatst

Onze dakkapellen zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen en geheel aan te passen aan uw wensen. Wij leveren alle breedte- en hoogtematen in het materiaal van uw keuze. Onze ervaren timmerlieden plaatsen de dakkapel vakkundig binnen 1 dag. Dit heeft als voordeel dat u niet onnodig lang mensen over de vloer heeft en in de rommel zit. Ook wordt geluidsoverlast tot een minimum beperkt. Aangezien onze constructies en materialen van de beste kwaliteit zijn, bieden we standaard 10 jaar garantie (bij deugdelijk onderhoud).

Kies voor ervaren vakmanschap

Al meer dan twintig jaar creëren wij met onze dakkapellen extra licht en ruimte in woningen door heel Nederland. We werken in een klein, betrokken en ervaren team van vakmensen. U kunt er dus op rekenen dat wij ook voor u de juiste dakkapellen kunnen maken en plaatsen. De zorg voor uw nieuwe dakkapel kunt u volledig uit handen geven. Wel zo fijn: al onze dakkapellen kunnen binnen één dag worden geplaatst. Zo heeft u niet onnodig lang last van geluidsoverlast, mensen over de vloer en puin.

Ook na de plaatsing staan wij nog altijd voor u klaar bij vragen of advies. Deze service vinden wij heel belangrijk. Op elke dakkapel van BM Daktechniek zit standaard tien jaar garantie.

Bel of mail ons voor meer informatie of een afspraak. Of vraag geheel vrijblijvend dakkapel offerte aan.

INSPIRATIE EN
IDEEËN NODIG

Bekijk ze hieronder

ALLE TYPEN
DAKKAPELLEN

Meer info en prijzen

Wij nemen contact met u op

voor plaatsing in de maand september 2024

€250,- Offerte aanvragen

Bekijk onze prijzen en aanbiedingen.

Meer info

Klanttevredenheid op basis van 563 beoordelingen

9

Veelgestelde vragen

Wat is een dakkapel?

Een dakkapel is een uitbouw van het schuine dakvlak. Simpeler gezegd is een dakkapel een dakuitbouw op zolder. Als u een woning met een schuin dak heeft, zal de ruimte op zolder beperkt zijn. Door een dakkapel te laten plaatsen, creëert u meer licht en ruimte op de bovenste verdieping van uw woning. Bij BM Daktechniek is het mogelijk om verschillende type dakkapellen te laten plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan een houten dakkapel of een kunststof dakkapel. Deze worden geprefabriceerd in onze werkplaats en door middel van een hijskraan ‘kant-en-klaar’ geplaatst.

Waarom een dakkapel?

Met een dakkapel van BM Daktechniek creëert u meer ruimte en lichtinval in uw woning. Dat maakt een dakkapel een aantrekkelijke en goede investering in uw huis. Een dakkapel zorgt voor nieuwe mogelijkheden, zoals het creëren van een extra slaapkamer, logeerkamer of studeerkamer. Een woning met een dakkapel heeft meer uitstraling. Ook dat is een grote meerwaarde.

Wat kost een dakkapel?

Een dakkapel van BM Daktechniek wordt, geheel naar wens, op maat voor uw woning gemaakt. De prijs van een dakkapel hangt daarom af van meerdere factoren. De kosten zijn afhankelijk van uw wensen, het materiaal en de mogelijkheden rond uw woning. Voor het ontwerp van uw nieuwe dakkapel zijn er oneindig veel mogelijkheden. BM Daktechniek geeft u graag persoonlijk advies en denkt graag met u mee om uw ideale dakkapel te realiseren.

Is er voor een dakkapel een vergunning nodig?

Het plaatsen van een dakkapel kan niet zomaar. In sommige gevallen is, vanwege de veiligheid en een goede inpassing in de omgeving, een vergunning nodig. Dat hangt vooral af van de vraag waar u de dakkapel op uw woning wilt plaatsen. Bouwwerken aan de voorkant van uw woning hebben een grotere invloed op de directe omgeving en hebben daarom vaker een vergunning nodig. Dat geldt in mindere mate voor het plaatsen van een dakkapel aan de achterkant van uw woning. Benieuwd of er een vergunning nodig is voor uw gewenste dakkapel? Vraag ons om advies of check het direct via deze website.

Waar moet een dakkapel aan voldoen?

Het plaatsen van een dakkapel is een kostbare investering. Soms moet een dakkapel aan bepaalde eisen voldoen, zoals een omgevingsvergunning. Wij adviseren en ondersteunen u daarbij graag. Bij BM Daktechniek streven we ernaar om u de beste service en meest hoogwaardige kwaliteit te bieden. Kwaliteit staat bij ons ver boven kwantiteit. Dat vinden wij belangrijk, omdat elke dakkapel de aandacht verdient van een ervaren specialist. Doordat wij een goede afwerking van binnen en van buiten garanderen, voorkomen we problemen achteraf. Dat maakt een dakkapel van BM Daktechniek de investering waard. Goed om te weten: op al onze dakkapellen zit tien jaar garantie.

Hoe lang duurt het plaatsen van een dakkapel?

Ons motto is: Binnen één dag van dak naar dakkapel. Alle BM Daktechniek dakkapellen worden van tevoren in onze eigen werkplaats gebouwd. Hierdoor kunnen onze vakkundige medewerkers uw prefab 'kant-en-klare' dakkapel snel en efficiënt plaatsen. Door deze snelle levering en plaatsing is er vrijwel geen sprake van overlast.

Stap voor stap naar uw nieuwe dakkapel?

U staat op het punt te kiezen voor een dakkapel om meer woongenot, uitstraling, leefruimte en licht in uw woning te creëren. Wij zijn u graag van dienst gedurende het gehele traject. Stappen naar uw nieuwe dakkapel:

 • 1) Oriëntatie
 • 2) Indicatieve gratis offerte
 • 3) Afspraak persoonlijke kennismaking en vrijblijvend inmeten van uw dakkapel
 • 4) Gespecificeerde maatwerk offerte
 • 5) Opdrachtverstrekking
 • 6) Indien vergunning plichtig: aanvragen Omgevingsvergunning -in eigen beheer- of verzorgen door BM Daktechniek
 • 7) Afspraak maken plaatsingsdatum dakkapel
 • 8) Plaatsing dakkapel in één dag
 • 9) Zorgeloos woonplezier van uw nieuwe dakkapel!

Is mijn woning geschikt voor een dakkapel?

Het grootste gedeelte van de woningen in Nederland kunnen we gelukkig voorzien van een dakkapel. Er zijn echter wel uitzonderingen waar dit niet mogelijk is voor BM Daktechniek:

 • Daken met een hellingshoek flauwer dan 30 graden.
 • Daken met een hellingshoek steiler dan 60 graden.
 • Rietgedekte daken.
 • Singles of met leisteen bedekte daken.