Bij BM Daktechniek produceren we hoogwaardige, op maat gemaakte dakkapellen waarmee u extra licht en ruimte in uw woning creëert. Bij het samenstellen van de ideale dakkapel voor uw huis kunt u uit verschillende opties kiezen. Dakkapel opties lopen uiteen van de indeling van de kozijnen tot de afwerking aan de binnenzijde. Hieronder zie u uit welke opties u kunt kiezen.

Materiaal kozijnen

We kunnen uw kozijnen in hout (Meranti) of kunststof leveren. Meranti is duurzaam hardhout dat eenvoudig in alle kleuren geschilderd kan worden. De kunststof kozijnen van BM Daktechniek zijn van hoogwaardig materiaal dat onderhoudsarm en uitstekend isolerend is.

Materiaal zijwanden en boeidelen

Bij het samenstellen van uw dakkapel kunt u voor de zijwanden kiezen uit 5 opties

Gladde WBP multiplex beplating
Dit ‘Water Boiled’Proof materiaal is dusdanig verlijmd multiplex dat het zeer geschikt is voor gebruik buiten.

Red Cedar rabatdelen
Red Cedar is een duurzame houtsoort en zeer geschikt voor het gebruik als zijwand in een dakkapel. Het hout is ook milieuvriendelijk, want het hoeft niet te worden geïmpregneerd met chemische middelen.

Keralit rabatdelen
Keralit heeft de uitstraling van hout, het gemak en de duurzaamheid van kunststof en is praktisch onderhoudsvrij. De panelen zijn voorzien van een veer en groef. Dat betekent dat u geen schroef of boorgaten ziet.

Gladde kunststof beplating
Kunststof platen zijn zo goed als onderhoudsvrij.

Zink
Voor de zijwanden kunt u ook kiezen voor zink, glad of met een felsrand. Vooral bij jaren‘30 huizen met authentieke details zorgen zinken zijwanden voor een mooi resultaat. Zink is duurzaam, tijdloos en onderhoudsvrij.

Voor de boeirand van uw nieuwe dakkapel kunt u kiezen uit Red Cedar hout, Keralit of gladde kunststof beplating.

Indeling kozijn

Bij het samenstellen van uw ideale dakkapel bepaalt u natuurlijk zelf waar de draai-kiepramen en eventuele tussenschotten komen. Vrijwel iedere indeling is mogelijk.

Daktrim

Een daktrim is een afwerkstrook (profiel) van de rand van een, bitumen of kunststof dak. Standaard is dit een aluminium strook maar u kunt ook voor een zinken kraal kiezen. Dat is een halfronde beëindiging van het profiel waardoor het dak door een fraaie vorm afgerond wordt.

Ventilatierooster

Ventilatieroosters maken het mogelijk om de ruimte waar de dakkapel wordt geplaatst ideaal te ventileren. U kunt ervoor kiezen om een ventilatierooster in een vast raam of in een draai-kiep-raam te laten plaatsen.

Insectenhor

Met een insectenhor kunt u genieten van frisse lucht zonder insecten. We kunnen uw dakkapel inclusief aluminium insectenhor leveren.

Screen of rolluik

Bij ons kunt u ervoor kiezen om uw dakkapel te voorzien van een geïntegreerd rolluik of screen. Met een screen of rolluik kunt u zonlicht uit uw woning weren. De horizontale lamellen van een rolluik vormen een krachtig gesloten pantser. Het rolluik of het screen wordt gemonteerd in de overstek achter de boeirand. Op die manier neemt de constructie de minste ruimte in houdt u de mooie uitstraling van uw nieuwe dakkapel.

Dubbel glas

In een dakkapel van BM Daktechniek wordt standaard HR++ gebruikt. BM dakkapel levert naast HR++ glas ook HR+++ Dit driedubbele of triple glas heeft de hoogste isolatiewaarde.

Afwerking binnenkant

Een casco dakkapel die door ons wordt geplaatst is aan de binnenzijde volledig geïsoleerd. We kunnen deze tegen meerprijs voor u afwerken met bijvoorbeeld gips- of MDF-beplating.

Dakkapel uitzoeken

Met de aanschaf van een dakkapel doet u een waardevolle investering in uw woongenot. Bij een bezoek aan onze showroom in Harderwijk laten we u graag op afspraak alle mogelijkheden voor de ideale dakkapel voor uw huis zien. U bent van harte welkom!