Prefab dakkapel dezelfde dakkapel, in één keer geplaatst

Een prefab dakkapel wordt, net als alle andere dakkapellen van BM Daktechniek, op maat in onze eigen werkplaats gemaakt. Wat is dan het verschil tussen een prefab dakkapel en een traditionele dakkapel? Een prefab dakkapel is al helemaal ‘af’ als deze geplaatst wordt op uw woning. Een traditionele dakkapel moet ter plekke nog worden opgebouwd. De kwaliteit van een prefab dakkapel is exact hetzelfde, alleen het plaatsen ervan gaat sneller en effectiever. Dat scheelt tijd, geluidsoverlast en bouwafval. Een prefab dakkapel kan al in één dag worden geplaatst, afhankelijk van uw wensen en type woning.

plaatsing-prefab-dakkapel-bm-daktechniek

Wat is een prefab dakkapel? Het verschil met een traditioneel dakkapel?

Een prefab dakkapel is een dakkapel waarbij alle onderdelen vooraf in onze eigen werkplaats worden gemaakt. Uiteraard geheel naar uw wensen. Een prefab dakkapel blijft dus maatwerk. Prefab betekent: ‘voorgefabriceerd’. Wat een prefab dakkapel anders maakt dan een traditionele dakkapel, is het transport en het plaatsen ervan. Dit type dakkapel wordt, nadat deze vervaardigd is in onze werkplaats, als compleet geheel getransporteerd. De prefab dakkapel wordt vervolgens in één keer geplaatst met behulp van een hijskraan.

Het grote verschil met een traditionele dakkapel is dat de traditionele ter plekke nog moet worden opgebouwd. Dat kost meer tijd, werk en geld. Helaas is een prefab dakkapel niet altijd mogelijk. Om deze op een veilige manier te kunnen plaatsen moet er voldoende ruimte zijn. Ook speelt het type woning een rol en is er een ontheffing nodig van de gemeente. Een prefab dakkapel laten plaatsen, kan dus niet zomaar. Benieuwd of een prefab dakkapel geschikt is voor uw woning? Onze experts geven u graag advies. Bel of mail ons gerust voor meer informatie.

Is een prefab dakkapel geschikt voor mijn woning?

Het plaatsen van een prefab dakkapel is niet altijd mogelijk. Bijvoorbeeld bij oudere woning, die niet meer kaarsrecht is. In dit geval heeft de voorkeur een traditionele dakkapel, deze worden perfect passend op maat gemaakt. Ditzelfde geldt bij woningen die een afwijkende vorm of grootte hebben.

Een prefab dakkapel is ook minder geschikt als de straat van de woning te smal is voor een hijskraan, de reikwijdte van de hijskraan te ver is of de ontheffing voor het plaatsen van een hijskraan erg duur is. Dan is een prefab dakkapel geen (goede) optie.

prefab-dakkapel-van-bm-daktechniek

Wanneer kies je voor een prefab dakkapel? Ideaal voor nieuwbouwwoningen

Bij nieuwere woningen is een prefab dakkapel zeer geschikt. Als u een woning heeft met standaardmaten, is een prefab dakkapel bijna altijd mogelijk. Veel van onze prefab dakkapellen worden in nieuwbouwwijken geplaatst. Als die mogelijkheid er is, levert dat veel fijne voordelen op.

Het plaatsen van een prefab dakkapel zorgt voor weinig geluidsoverlast, nagenoeg geen bouwafval en kan al binnen een dag en in één keer geplaatst worden. Zo geniet u sneller van uw nieuwe dakkapel.

Voordelen van een prefab dakkapel:

  • In één dag geplaatst
  • Altijd 10 jaar garantie bij BM Daktechniek
  • Hoog afwerkingsniveau
  • Weinig geluidsoverlast
  • Minder bouwafval en door hijskraan getransporteerd
  • Zeer geschikt in nieuwbouwwijken

Nadelen van een prefab dakkapel:

  • Minder exact passend bij verouderde dakconstructies
  • Niet in alle gewenste maten en vormen beschikbaar
  • Voldoende ruimte voor hijskraan nodig
  • Aanvragen ontheffing hijskraan bij de gemeente

Prefab dakkapel in verschillende soorten en maten

Bijna al onze dakkapellen (tot een grootte van circa tien meter) kunnen prefab voor u worden gemaakt en geplaatst. Dit hangt uiteraard wel af van uw wensen, het type woning en uw woonsituatie.

Met een prefab dakkapel is veel mogelijk. Zo kunt u kiezen voor een dakkapel van hout, kunststof of bijvoorbeeld een combinatie van beide. Wij ontwerpen en realiseren uw dakkapel geheel naar uw wensen en stijl. Ook de details zijn van belang. Denk aan de indeling van de dakkapel, het soort glas, de isolatie en zonwering. Uw prefab dakkapel is daarmee altijd uniek.

Wat kost een prefab dakkapel? Vraag vrijblijvend een offerte aan

De prijs van een prefab dakkapel van BM Daktechniek hangt af van meerdere factoren. Uw wensen, het materiaal en de mogelijkheden rond uw woning zijn bepalend voor de uiteindelijk prijs. Een prefab dakkapel verschilt qua kosten nauwelijks met onze andere type dakkapellen. Het is een afweging tussen de mogelijkheden rond uw woning, uw wensen en de totale kosten. Laat u adviseren door onze experts of vraag meteen geheel vrijblijvend een offerte aan. Wij zetten de verschillende alternatieven graag voor u op een rijtje en adviseren u bij het kiezen van de voor u meest interessante optie.

Klanttevredenheid op basis van 563 beoordelingen

9

voor plaatsing in de maand september 2024

€250,- Offerte aanvragen

Bekijk onze prijzen en aanbiedingen.

Meer info
Wij nemen contact met u op

ALLE TYPEN
DAKKAPELLEN

Meer info en prijzen

Veelgestelde vragen

Wat is een prefab dakkapel?

Een prefab dakkapel is een dakkapel waarbij alle onderdelen vooraf in onze eigen werkplaats worden gemaakt. Dit type dakkapel kan daarom makkelijker getransporteerd en geplaatst worden, omdat het al een compleet geheel is. Dat geldt bijvoorbeeld niet voor een traditionele dakkapel, die ter plaatse nog moet worden opgebouwd. Het plaatsen van een prefab dakkapel gebeurt met een hijskraan.

Wat kost een prefab dakkapel?

De prijs van een prefab dakkapel hangt, net als bij al onze dakkapellen, af van meerdere factoren. De kosten zijn afhankelijk van uw wensen, het materiaal en de mogelijkheden rond uw woning. Prijstechnisch gezien zijn er nauwelijks verschillen met onze andere type dakkapellen. Ook een prefab dakkapel wordt, geheel naar wens, op maat gemaakt. Een prefab dakkapel kan een interessante optie zijn, omdat het veel andere voordelen biedt.

Wat zijn de voordelen van een prefab dakkapel?

Een prefab dakkapel biedt veel voordelen. Dit type dakkapel kan in één dag worden geplaatst en is zeer geschikt voor nieuwbouwprojecten. Er is nauwelijks sprake van geluidsoverlast, omdat een prefab dakkapel geplaatst wordt met een hijskraan. Een ander voordeel is dat er veel minder bouwafval overblijft dan bij het plaatsen van een traditionele dakkapel. Omdat een prefab dakkapel al een compleet geheel is, zijn onze medewerkers minder afhankelijk van slechte weersomstandigheden. Het plaatsen gaat daardoor sneller en efficiënter. Een win-win situatie!

Wat zijn de nadelen van een prefab dakkapel?

Een prefab dakkapel is niet voor iedere woonsituatie de beste optie. Zo is een prefab dakkapel meestal niet goed passend te maken bij verouderde, scheve of schuine dakconstructies. Onze prefab dakkapellen zijn niet in alle gewenste vormen en maten beschikbaar. Doordat het plaatsen van dit type dakkapel met een hijskraan gebeurt, is daar voldoende ruimte voor nodig. Een bijkomend nadeel is dat er voor de opstelplaats van de hijskraan vaak een ontheffing nodig is. Daar komen extra kosten bij kijken.