Een dakkapel is niet zomaar een toevoeging aan uw dak. Een goed gebouwde en geplaatste dakkapel kan een wereld van verschil maken. Daar weten we bij BM Daktechniek wel raad mee. Maar hoe zit de constructie van een dakkapel eigenlijk in elkaar?

Goede dakkapel constructie heeft een stevige basis

De constructie van een dakkapel bestaat uit meerdere onderdelen. Elke kwalitatieve dakkapel begint met een stevige basisstructuur, het ‘skelet’ van de dakkapel. Dit zorgt voor de nodige ondersteuning voor de rest van de constructie. De basisstructuur van de meeste dakkapellen wordt gemaakt van stevige houten balken. Dit geldt ook voor de dakkapellen van BM Daktechniek. De balken horen een juiste dikte te hebben en op een goede manier gekoppeld te worden. Onze vakmannen hebben ruim dertig jaar ervaring met het vervaardigen van verschillende soorten dakkappellen. Kwaliteit vinden wij zeer belangrijk en daarom bieden wij op elke dakkapel tien jaar garantie.

Het belang van een waterdicht dak

Wat is er nog meer belangrijk voor een goede dakkapel constructie? Een goede dakkapel beschikt over een waterdicht dak. Dit is misschien wel één van de belangrijkste onderdelen van de constructie van een dakkapel. Een stevig en waterdicht dak is essentieel om dakkapel lekkages te voorkomen, maar ook om voldoende stevigheid te bieden bij extreme weersomstandigheden. De dakbedekking van een dakkapel kan bestaan uit kunststof EPDM of dakpannen. De keuze voor het type dakbedekking hangt meestal af van het type dak van een dakkapel: een dakkapel met plat dak of een dakkapel met schuin dak.

Essentiële onderdelen dakkapel constructie

Naast de basisconstructie en een goed waterdicht dak zijn er nog meer essentiële onderdelen die horen bij een gedegen dakkapel constructie. Dit zijn de belangrijkste:

  • Stevige zijwanden (in diverse materialen)
  • Boeidelen (dakrandafwerking)
  • Hardhouten of kunststof kozijnen
  • Draai-kiepramen met isolatieglas
  • Aluminium daktrim of zinken kraal (afwerking van de dakkapel)
  • Extra: ventilatieroosters en insectenhorren

Stel uw ideale dakkapel zelf samen

Wist u dat u via onze website uw ideale dakkapel zelf kunt samenstellen? Maak gebruik van onze handige online tool waarmee u vrijblijvend een offerte aanvraagt en direct uw ideale dakkapel kunt samenstellen. Bepaal de dakhelling, geef de specificaties van uw gewenste dakkapel aan en denk alvast na over de kozijnen. Daarnaast kunt u kiezen uit de gewenste materialen, kleuren en andere extra’s. Binnen enkele dagen ontvangt u dan van ons een e-mail met een vrijblijvende offerte.

Wij nemen contact met u op