Wilt u uw ideale dakkapel ontwerpen? Best logisch. Een dakkapel zorgt voor licht en ruimte in uw woning. Met een dakkapel maakt u van een donkere zolder een volwaardige slaap-, werk- of kinderkamer. Bij het ontwerpen van een dakkapel voor uw woning komt u voor een aantal keuzes te staan.

Welk ontwerp dakkapel past bij mijn woning?

Het begint bij het ontwerpen van uw ideale dakkapel. Waar wilt u de dakkapel plaatsen? Komt deze aan de voorzijde, achterzijde of misschien wel aan de zijkant van uw huis. Voor het kiezen van de hoogte en breedte van de dakkapel is de afmeting van uw dak bepalend. Voor een vergunningsvrije dakkapel moet de onderkant van de kapel meer dan 0,5 meter, maar minder dan 1 meter onder de daknok liggen. Er moet ook minimaal een halve meter afstand tussen het dak van de buren of de rand van het dak bewaard worden.

Welk dakkapel ontwerp past bij de uitstraling van uw huis?

Niet iedere dakkapel past op iedere woning.  Bij het ontwerpen van de ideale dakkapel voor uw woning kijken we nadrukkelijk naar de uitstraling van uw woning. Bij een jaren ’30 woning hoort een andere dakkapel dan bij een moderne tussenwoning of een vrijstaande villa. Met ruim 20 jaar ervaring in het plaatsen van dakkapellen kunnen we u uitstekend adviseren. Op onze website kunt u foto’s van verschillende projecten zien. Kijk maar eens bij onze fotogalerij of bij de uitgelichte projecten.

Wil ik een dakkapel met een plat of schuin dak ontwerpen?

De meeste dakkapellen die door ons worden geplaatst, hebben een plat dak. Maar het kan heel mooi bij de stijl van uw huis passen om een schuin dak (met dakpannen) te kiezen.

Welke raamindeling kies ik bij het ontwerp van mijn dakkapel?

Een dakkapel van BM Daktechniek wordt helemaal op maat voor u gemaakt. Bij de indeling van de ramen van uw dakkapel heeft u dan ook veel vrijheid. Bij het ontwerpen van de raamindeling moet u volgende vragen beantwoorden:

  • Hoeveel draai-kiep- en hoeveel vaste ramen wilt u hebben? Draai-kiep ramen gaan naar binnen open en kunnen dus ook eenvoudig door u zelf schoongemaakt worden.
  • Hoe breed worden de ramen? De aanbevolen maximale breedte voor een draai-kiep raam is 800 mm. Voor vast glas geldt – i.v.m. het voorkomen van glasbreuk – een aanbevolen maximale breedte van 1500 mm.
  • Wilt u wel of geen roosters of insectenhorren voor de draai-kiep ramen?
  • Een verhuisraam kan handig zijn. Dit is een ‘vast’ raam dat toch open kan d.m.v. een meedraaiende tussenstijl.
  • Wilt u wel of geen panelen (i.p.v. ramen) om een bestaande tussenwand te verbergen? U kunt wellicht ook plannen hebben om later een tussenwand te plaatsen

Lees meer over de raamindeling van uw dakkapel.

Uw dakkapel ontworpen? Dan bouwen wij uw dakkapel compleet op maat

Als u interesse heeft in een dakkapel voor uw woning komen we graag bij u langs. We bespreken alle mogelijkheden op basis van uw wensen. Daarbij gaan we heel ver. Niet alleen het ontwerp komt aan de orde. Ook de kleuren, de materiaalkeuze en de eventuele opties komen aan bod.

We bouwen uw dakkapel precies naar uw wensen en bieden een hoog afwerkingsniveau. De voordelen van een geprefabriceerde dakkapel zijn groot. Zo hoeven er geen losse onderdelen door uw huis omhoog getild te worden. Met de hulp van een kraan wordt uw nieuwe dakkapel binnen een dag geplaatst en wordt bouwafval snel afgevoerd.

Vrijblijvend een offerte aanvragen?

Het plaatsen van de voor u ontworpen dakkapel begint met het aanvragen van een vrijblijvende offerte. Aarzel niet en laat u verrassen door de professionele aanpak van BM Daktechniek bij het ontwerpen van uw ideale dakkapel. Aanvullende vragen? Stel ze via onderstaand formulier.

Wij nemen contact met u op