De aanschaf van een dakkapel is een verstandige lange termijn investering in uw woning. Met het plaatsen van een dakkapel creëert u licht en ruimte op uw (donkere) zolderverdieping. Met zoveel licht, lucht en ruimte maakt u van uw zolder een volwaardige werk- of slaapkamer. In deze tijd, waarin de waarde van huizen schijnbaar maandelijks groeit, is een investering in een dakkapel ook nog eens een heel verstandige investering. Een dakkapel zorgt voor meer vierkante meters woonoppervlak. Extra vierkant meters die zich direct vertalen in

een hogere waarde van uw huis.

Voorbeelden van dakkapellen

Bij een dakkapel valt heel wat te kiezen. Er zijn verschillende materialen, kleuren, vormen, afmetingen en extra’s te kiezen. Op onze website vindt u honderden voorbeelden van dakkapellen die de afgelopen jaren door BM Daktechniek zijn geplaatst. We hopen dat u door het bekijken van de foto’s van onze dakkapel projecten verder geïnspireerd raakt.

Als toelichting op alle afbeeldingen zetten we hieronder de verschillende keuze opties op een rij

1. Vorm van uw dakkapel
Bij de vorm van uw dakkapel gaat het om de vraag of u een dakkapel met een plat dak of een schuin dak wilt. Samen met u bepalen we waar de vaste ramen, de draaikiepramen en het eventuele paneel komt. U heeft heel veel vrijheid in het bepalen van de indeling. Een draaikiepraam heeft een gemiddelde breedte van circa 80 cm en een vast raam kan een maximale breedte van 150 cm worden.

2. Materiaal van uw dakkapel
Een maatwerk dakkapel van BM Daktechniek wordt geleverd in hout of kunststof. Bij het samenstellen van uw dakkapel kunt u voor het materiaal van de dakkapel kiezen uit verschillende opties. We hebben gladde WBP multiplex beplating, Red Cedar rabatdelen, Keralit rabatdelen of gladde kunststof beplating. Het combineren van deze materialen is uiteraard mogelijk.

3. Kleur van uw dakkapel
Veel mensen kiezen voor wit of crème/wit als basiskleur voor de nieuwe dakkapel. Een lichte dakkapel past bij klassieke woning en is prijstechnisch de meest gunstige optie. Een donkere kadermodel dakkapel heeft een moderne uitstraling en is prijstechnisch duurder. Een dakkapel bestaat uit verschillende onderdelen. Boeideel, zijwangen en kozijnen van uw dakkapel kunnen in veel verschillende RAL-kleuren worden geleverd. We kijken – samen met u naar de kleuren die aan de buitenkant van uw huis worden gebruikt. Door de kleuren van de nieuwe dakkapel daarop af te stemmen ontstaat er een rustig fraai geheel.

4. Afmeting van uw dakkapel
Een dakkapel kan in ieder gewenst formaat geleverd worden. Gemeenten hanteren in hun vergunningsbeleid wel een aantal grenzen. Een vergunningsvrije dakkapel heeft in veel gemeenten een maximale hoogte van 1,75 m. De maximale breedte is afhankelijk van uw dak en de plaatsing. De dakkapel mag niet dichter dan 0,5 meter aan de zijkant van uw woning en moet minimaal 0,5 meter onder de daknok geplaatst worden. Lees hier meer over de ideale hoogte en breedte van uw dakkapel. Via de website Omgevingsloket.nl kunt u bekijken welke regels precies in uw gemeente gelden.

5. Extra opties bij uw dakkapel
Om uw maatwerk dakkapel nog unieker te maken zijn er veel opties. Wat denkt u van een zinken kraal als deklijst van uw dak? We kunnen de vaste ramen en draaikiepramen voorzien van ventilatieroosters. Met een insecten hor blijven insecten buiten en geniet u wel van frisse lucht. Met een screen of rolluik weert u zonlicht. Standaard gebruiken we bij BM Daktechniek HR++ beglazing. Als optie kunt u ook voor HR+++ (triple beglazing) kiezen. Tenslotte kunnen we tegen meerprijs de binnenzijde van uw nieuwe dakkapel aftimmeren.

Een dakkapel voor uw woning?

Heeft u een mooi dakkapel voorbeeld gezien en bent u geïnteresseerd naar de gebruikte materialen bel ons dan direct op telefoonnummer 0341 451355 of vul het contactformulier in. We bespreken graag met u de mogelijkheden voor uw woning.