Kunt u wel een extra slaapkamer gebruiken en dient de zolder nu vooral als opslagplaats? Overweeg dan uw zolder te verbouwen tot slaapkamer. Met het plaatsen van een dakkapel kunt u de ruimte op zolder straks optimaal benutten. We delen vier slimme tips.

Een zolder verbouwen tot slaapkamer is een slimme en efficiënte manier om extra leefruimte toe te voegen aan uw huis. Dit kan bijvoorbeeld een interessante optie zijn als u een groeiend gezin heeft of een fijne logeerkamer wilt realiseren. Hoe kunt u dit het beste aanpakken? Deze vier tips komen van pas.

Tip 1: Verruim de zolder met een dakkapel

Een dakkapel maakt een wereld van verschil bij het verbouwen van een zolder tot slaapkamer. Het levert extra vierkante meters op, maar vooral natuurlijk licht. Een must voor elke slaapkamer. De specialisten van BM Daktechniek geven u graag persoonlijk advies over welk type dakkapel het beste past bij uw wensen en woning.

Tip 2: Denk alvast na over de ruimte

Bij een zolderverbouwing is het slim om alvast na te denken over hoe u de ruimte wil gaan indelen. Zo kunt u in de nieuwe slaapkamer op maat gemaakte kasten realiseren of voor meubels kiezen die extra functioneel zijn. Denk bijvoorbeeld aan een bed met ingebouwde lades of met een bureau. Ga op zoek naar inspiratie en maak alvast een tekening van de gewenste situatie.

Tip 3: Creëer een gezellige sfeer in de slaapkamer

Een zolder kan soms kil en ongezellig aanvoelen, maar met de juiste inrichting en accessoires kunt u een warme en gezellige slaapkamer creëren. Kies bijvoorbeeld warme kleuren voor de muren, maak het knus met kussens en een vloerkleed en gebruik sfeerverlichting voor een ontspannen sfeer. Zo tovert u een kale ruimte om tot een nieuwe, favoriete plek in huis.

Tip 4: Maak uw dakkapel compleet met rolluiken en horren

Wist u dat u bij uw dakkapel voor extra opties kunt kiezen als screens, rolluiken en insectenhorren? Daarmee maakt u uw nieuwe slaapkamer op zolder helemaal af en compleet. Insectenhorren zijn ideaal als u de ramen graag open zet voor frisse lucht en geen last wil hebben van muggen, vliegen en andere insecten. Door voor rolluiken of screens te kiezen, houdt u de slaapkamer koeler in de zomer en warmer in de winter. En uiteraard helpt het de kamer te verduisteren waardoor u heerlijk zult slapen.

Wij nemen contact met u op