Vandaag is het de Internationale Dag van de Wind. Het is de dag waarop we ons wereldwijd beseffen dat de wind ons enorm veel mogelijkheden geeft om energie op te wekken.

Vooral in een land als Nederland is windenergie een erg interessante vorm van energie. Wind hoort bij ons land. Gemiddeld waait de wind ons land iedere dag met ruim 8 kilometer per uur in het binnenland en 20 kilometer per uur aan de kust. Van plaats tot plaats en van dag tot dag zijn er grote verschillen. Die wind is gratis en door bijvoorbeeld het neerzetten van een windmolen prima om te zetten in bruikbare energie.

We hebben in ons land ook te maken met neerslag in de vorm van regen, hagel en sneeuw. De totale hoeveelheid neerslag in een jaar varieert per jaar sterk. In 1921 viel er in totaal gemiddeld 426 millimeter, in 1998 was dat maar liefst 1111 millimeter. De maanden juli tot en met december zijn in ons land altijd de natste maanden. Dan brengt het warmere zeewater meer vochtige lucht over ons land.

Wind, regen en zon op uw dakkapel

Bij BM Daktechniek weten we als geen ander dat uw nieuwe dakkapel het Nederlandse weer het hele jaar door moet trotseren. De kwaliteit van de dakbedekking is van groot belang voor een waterdichte dakkapel. Wij gebruiken voor een plat dak een bitumen dakbedekking waaraan APP os SBS wordt toegevoegd. Dit middel zorgt ervoor dat uw platte dak niet alleen wind- en waterdicht is, maar ook goed is beschermd tegen de UV straling van de zon.

U kunt – tegen meerprijs – ook kiezen voor een kunststof dakbedekking. Uw dakkapel kan door ons worden voorzien van Köster KB-Flex® TPO, Royal Elastofol Supreme of EPDM kunststof dakfolies. Deze dakbedekking is in meerdere kleuren leverbaar en heeft een nog langere levensduur.

Een waterdicht resultaat

Voorkom lekkage bij uw dakkapel en kies een specialist voor het bouwen en plaatsen van uw dakkapel. Wij weten precies hoe de dakbedekking moet worden aangebracht. Zo zorgen we ervoor dat het platte dak van uw dakkapel – met een afschot van 1,5 tot 2 centimeter per meter – schuin afloopt naar de afvoer.

Meer informatie over uw ideale dakkapel?

Wilt u een nieuwe dakkapel en bent u benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen? Vraag een offerte aan of maak een afspraak in onze showroom in Harderwijk. We nemen graag de tijd voor een duidelijk adviesgesprek.

Wij nemen contact met u op