Kunststof dakkapellen zijn enorm in trek in Nederland. Dit komt vooral omdat de kosten relatief laag kunnen worden gehouden van onderdelen, zoals de basisconstructie en kunststof kozijnen. Het onderhoud van een kunststof dakkapel is daarbij ook minimaal. Wil je weten welk type kunststof dakkapel geschikt is voor jou?

Over het algemeen kiest iemand een dakkapel van kunststof door de gunstige eigenschappen, zoals isolatiewaarde, tochtvrij en grote keuze in gewenste uitstraling.

Een kunststof dakkapel heeft het voordeel dat het in vele soorten en maten komt. Het is mogelijk om een kunststof dakkapel aan te schaffen die bestaat uit verschillende onderdelen, maar ook is het mogelijk om een polyester dakkapel in één geheel te plaatsen.

Wanneer een dakkapel in één geheel word geplaatst is het voordeel dat zo’n dakkapel in één dag geplaatst kan worden en de isolatie het beste is. De warmte blijft uitstekend binnen en er kunnen zelfs RC-waarden (indicatie van warmteweerstand) gehaald worden van 4.0.

Naast een dakkapel in één geheel is het ook mogelijk om een kunststof dakkapel te plaatsen die bestaat uit verschillende onderdelen. Er kan een dakkapel worden samengesteld uit drie onderdelen, namelijk:

  1. Basisconstructie
  2. Kozijn(en)
  3. Zijwangen en boeiborden

Op deze manier kun je een dakkapel laten plaatsen die specifiek voldoet aan uw eisen.

Nu u bewust bent van mogelijke opties is de keuze nu aan u! Verdiep u goed in de mogelijkheden en u komt nooit in de problemen.