Voor veel woningbezitters is het plaatsen van een dakkapel dé manier om meer ruimte in hun huis te creëren. Een donkere zolder wordt met een dakkapel een volwaardige werk- of slaapkamer. Bovendien groeit het aantal bewoonbare vierkante meters van een huis met het plaatsen van een dakkapel. Zo wordt de waarde van een huis met een dakkapel vergroot!

Dakkapel kiezen

Niet iedere dakkapel is geschikt voor uw huis. Bij het kiezen van een passende dakkapel moet u rekening houden met vier factoren

1 Type en hoogte van het dak
Als uw huis een schuin dak heeft, kunt u kiezen voor een dakkapel met een plat dak of een dakkapel met een schuin dak. De meest betaalbare variant is de dakkapel met een plat dak. Bij een dakkapel met een schuin dak krijgt uw huis een bijzondere uitstraling omdat het dak van de dakkapel wordt voorzien van dakpannen.

2 Hellingshoek van het dak
De meeste daken in Nederland hebben een hellingshoek tussen de 35 en 45 graden. Hoe steiler de hellingshoek van het dak, hoe minder materiaal er nodig is voor het fabriceren van een dakkapel. Bij een dak met een kleine hellingshoek (een flauw dak) is de ruimte die u erbij krijgt na het plaatsen van een dakkapel het grootst.

3 Grootte van het dak
Natuurlijk bepaalt de grootte van uw dak hoe groot de dakkapel kan zijn. Zorg ervoor dat uw dakkapel in verhouding is tot de breedte van de gevel. Bij een smalle gevel kan een dakkapel van 2 meter uitstekend passen. Maar voor een groot dak hoort zelfs een dakkapel met een breedte van 5 meter tot de mogelijkheden.

4 Aan welke zijde van het huis wil ik een dakkapel?
Over het algemeen kan een dakkapel aan de achterzijde van uw huis zonder vergunning geplaatst worden. Wilt u een dakkapel aan de voor- of zijkant van uw huis op een plek waar de dakkapel grenst aan de openbare weg of een groenvoorziening? Dan is het vaak nodig om een vergunning bij de gemeente aan te vragen. BM Daktechniek kan u helpen bij de vergunningsaanvraag.

Kom kijken in onze showroom

Wilt u meer weten over de mogelijkheden over het plaatsen van een dakkapel op uw huis? Kom vrijblijvend kijken in onze showroom in Harderwijk. U kunt hier de verschillende materialen en afwerkingen bekijken en alles te weten komen over profielen, beglazing en beslag. U dient vooraf een afspraak te maken, zodat we u gericht kunnen adviseren over de mogelijkheden voor uw huis.