Bij het kiezen voor een dakkapel, kiest u tegenwoordig vrijwel altijd voor dubbele beglazing. Dubbel glas bestaat uit minimaal twee glasplaten, waartussen een laagje zit dat een isolerende werking heeft. Dubbel glas wordt daarom ook wel Isolatieglas genoemd.

Voordelen van isolatieglas

Een van de grote voordelen van dubbel glas is het feit dat u aanmerkelijk op de stookkosten kunt besparen. Door de besparing op verwarmingskosten heeft de investering in dubbel glas vaak in minder dan 10 jaar terugverdiend.

Maar isolatieglas heeft nog meer voordelen. Uw wooncomfort zal stijgen, want isolatieglas zorgt ervoor dat u minder last heeft van lawaai van buitenaf. Bovendien heeft u geen last meer van tochtende ramen en wordt het niet ijskoud als de verwarming niet aan staat. Bovendien is isolatieglas wel vijf keer sterker dan enkel glas zodat het inbraakwerend werkt.

Driedubbel glas

Dubbel glas of isolatieglas bestaat in verschillende varianten. Vanaf halverwege de jaren negentig wordt het standaard dubbel glas in vrijwel alle nieuwbouwwoningen toegepast. Later kwam het HR glas op de markt. Dit HR glas bestaat in verschillende klassen die met plusjes worden aangeduid. Hoe meer plusjes, hoe hoger de isolatiewaarde van het glas.

HR++ is de meest gekozen variant met een hoge isolatiewaarden en een betaalbare prijs. Met dit glas kan er in de winter nauwelijks warmte via het glas verdwijnen. BM dakkapel levert naast HR++ glas ook HR+++ Dit driedubbel of triple glas heeft de hoogste isolatiewaarde.

U kunt bij ons ook kiezen voor zonwerende beglazing of satijnglas. Deze laatste glassoort is het zogenaamde melkglas dat speciaal geschikt is voor het gebruik in badkamer ramen in uw dakkapel.

Wij nemen contact met u op