Als u op zoek bent naar een aanbieder voor een dakkapel voor uw koopwoning dan wilt u weten met welke kosten u rekening moet houden. Een dakkapel is een waardevolle aanvulling op uw woonplezier én de waarde van uw woning, maar u wilt natuurlijk vooraf weten welk budget u beschikbaar moet hebben om uw dakkapel te realiseren.

Bouwmateriaal is duurder

Sinds het begin van 2021 zijn de prijzen van bouwmaterialen als hout, staal en aluminium flink gestegen. Dat is begonnen tijdens de coronacrisis toen er een steeds grotere vraag naar bouwmaterialen ontstond. Producenten konden die stijgende vraag nauwelijks bijbenen waardoor de prijzen omhoog gingen. De oorlog in Oekraïne zorgt wereldwijd voor hogere energieprijzen. Hierdoor is het produceren van bouwmateriaal duurder geworden. Opnieuw een reden dat prijzen van grondstoffen voor onder andere dakkapellen omhoog gaan.

Offerte maken voor een dakkapel

U kunt zich voorstellen dat het voor ons als dakkapel leverancier steeds ingewikkelder wordt om een offerte te verstrekken. Materiaal dat we nu nog voor een bepaald bedrag kunnen inkopen kan over een maand opeens 10% duurder zijn. Toch zullen we u altijd eerlijk en compleet informeren wanneer u bij ons een offerte aanvraagt.

Kwaliteit telt

Ondanks de onrustige tijd waarin we zijn beland, willen we u adviseren om te allen tijde te kiezen voor een dakkapel leverancier die kwaliteit levert. Een dakkapel moet tientallen jaren meegaan en woonplezier opleveren.

Het ontwerpen, bouwen en plaatsen van een dakkapel is een specialistische klus. Bij BM Daktechniek werken we in kleine, ervaren teams en is er veel aandacht voor constructie, levensduur en waterdichtheid. BM Daktechniek heeft meer dan 20 jaar ervaring in het maken en plaatsen van honderden dakkapellen in heel Nederland.

Kosten van een gemiddelde dakkapel

De prijs van een dakkapel ligt gemiddeld tussen de € 7.000,= en € 15.000,= Dat lijkt een erg ruime marge maar de prijs van een dakkapel wordt door veel factoren bepaald. De prijs van uw dakkapel is afhankelijk van onder andere de schuinte van uw dak (dakhelling), het model, het materiaal, de hoogte, de breedte en de eventueel gekozen opties. Op dit moment speelt bovendien het feit dat de prijs van bouwmaterialen sterk fluctueert. Kijk voor een overzicht van de verschillende type dakkapellen op deze pagina.

Offerte aanvragen voor uw dakkapel

Door een vrijblijvende offerte via onze website aan te vragen kunnen we u – op basis van uw wensen – snel een indicatieve prijs per e-mail toesturen. Heeft u verdere interesse in een dakkapel van BM Daktechniek dan maken we in overleg met u een afspraak bij u thuis om de door u gewenste dakkapel vrijblijvend in te meten. Dit om met u de keuzemogelijkheden te bespreken om gezamenlijk de ideale dakkapel samen te stellen voor uw woning en budget. Verdere interesse? We horen graag van u.

Wij nemen contact met u op