Licht u buren tijdig in en beslis samen

Op de eerste plaats is het verstandig uw buren vooraf in te lichten. Liefst al voor u een omgevingsvergunning aanvraagt. Bij dakkapellen komt het geregeld voor dat ook uw buren overwegen een dakkapel te plaatsen. Overleg samen welke stijl en vorm u kiest. Vraag ook samen een vergunning en offerte op. Zo voorkomt u overlast, maakt u de het eindresultaat fraaier, houdt u de onderlinge relatie goed en kunt u ook in de prijs van de dakkapellen winst behalen.

Hoe dan ook, licht uw buren in ieder geval in voor u met de verbouwing begint. Dit voorkomt irritatie bij de aanvang.

Voorkom onnodig geluidsoverlast

Geluidsoverlast is vaak moeilijk te voorkomen, maar houd het volume van de radio tijdens de verbouwing laag. Soms vangt de bouw of plaatsing van een dakkapel al vroeg in de ochtend aan. Als een klus in één dag gebeurd, zoals bij de dakkapellen van BM Daktechhniek, is het niet mogelijk later op de dag te starten. Bij het plaatsen van een dakkapel proberen wij de overlast altijd zo veel mogelijk te beperken. Zorg in ieder geval dat uw buren op de hoogte zijn.

Verzamel uw bouwafval en voer het af

Huur tijdig een container of verzamel uw bouwafval op één plaats. Laat het afval zo snel mogelijk afvoeren of breng het zelf naar het depot in uw gemeente. BM Daktechniek kan de afvoer van afval overigens tegen meerprijs ook voor u regelen. Vraag er naar bij uw offerte.

Beloon uw buren

Als de verbouwing klaar is, nodig uw buren dan uit om een kijkje te komen nemen. Ze zijn vast nieuwsgierig. Bij het plaatsen van een dakkapel kunt u dit vaak al dezelfde avond doen. Bij een grotere verbouwing na de eerste week. Verbouwen en het plaatsen van dakkapellen geeft altijd overlast. Een bloemetje of flesje wijn als goedmaker is daarom altijd een goed idee. Een goede buur blijft beter dan een verre vriend.

Bekijk de prijs dakkapel en vraag een offerte dakkapel aan. Ook voor uw kunststof dakkapel.

Wij nemen contact met u op