Overweegt u een dakkapel aan uw woning toe te voegen om meer ruimte en natuurlijk licht te creëren? Zoek niet verder! In dit artikel nemen we u mee door het proces van het kiezen en plaatsen van een dakkapel. U leest alles over de voordelen van een dakkapel, soorten dakkapellen, de ideale dakkapel voor uw woning, het bouwen en plaatsen van een dakkapel en de juridische regels rond het plaatsen van een dakkapel.

Meer licht en ruimte in uw woning

Een dakkapel is een uitstekende manier om meer ruimte en natuurlijk licht in uw woning te halen. Door het plaatsen van een dakkapel vergoot u de bewoonbare vierkante meters van uw woning en zorgt u ervoor dat een donkere zolderruimte een volwaardige werk,- slaap – of kinderkamer kan worden.

Soorten dakkapellen

Als u kijkt naar hoe een dakkapel wordt gemaakt zijn er twee soorten dakkapellen te onderscheiden. U kunt kiezen voor een prefab dakkapel of een dakkapel die ter plaatse wordt opgebouwd. Deze varianten zijn beide leverbaar in kunststof of hout.

Prefab dakkapel

Een prefab dakkapel van BM Daktechniek wordt in onze eigen werkplaats vooraf gefabriceerd en vervolgens binnen één dag op uw dak geplaatst. Deze manier van werken is doorgaans sneller en goedkoper dan een dakkapel op locatie bouwen.

Traditionele dakkapel

Een traditionele of  “in het werk getimmerde” dakkapel wordt op locatie door een team van vakmensen gebouwd. Hiervoor wordt gekozen wanneer het plaatsen van een dakkapel niet mogelijk is met een hijskraan. Door bijvoorbeeld bebossing rondom de woning en het opstellen van de kraan niet mogelijk is.

Het plaatsen van een dakkapel

Het plaatsen van een prefab dakkapel van BM Daktechniek duurt doorgaans één dag. Voor de specialisten van BM Daktechniek is dit hun dagelijks werk. De eerste stap bij het plaatsen van de dakkapel is het voorbereiden van het dak. De dakpannen van het bestaande dak worden verwijderd op de plaats waar de dakkapel komt te staan en er wordt een gat in uw dak gezaagd. Uw dakkapel wordt met behulp van een verplaatsbare kraan op uw dak geplaatst. De dakkapel wordt zorgvuldig en waterdicht verbonden met uw dak.  Het bouwafval dat op zolder in een ‘big bag’ is verzameld wordt vooraf met de hijskraan naar beneden getakeld. De afwerking van de dakkapel kan beginnen. Indien u wilt kunnen we – tegen een meerprijs-  de binnenzijde van uw dakkapel aftimmeren met bijvoorbeeld MDF- of gipsplaten.

Vergunning voor uw dakkapel

Voordat u een dakkapel op uw woning plaatst, is het belangrijk om rekening te houden met eventuele regels die in uw woonplaats gelden. In Nederland wordt het plaatsen van een dakkapel beschouwd als een “vergunningsvrije” of een “vergunning plichtige” activiteit.  Wij adviseren u om tijdig te controleren welke regels in uw gemeente gelden. Met het aanvragen van een omgevingsvergunning kunnen wij u – tegen een meerprijs – van dienst zijn.

Interesse in een dakkapel voor uw woning

Bij BM Daktechniek hebben we al meer dan 20 jaar ervaring in het ontwerpen, bouwen en plaatsen van dakkapellen. Ons team van specialisten zorgt ervoor dat u een dakkapel van hoge kwaliteit aanschaft waar u jarenlang plezier van heeft. We laten u graag kennismaken met de mogelijkheden van uw woning. Neem contact op met BM Daktechniek of vraag vandaag nog online een vrijblijvende offerte aan.

Wij nemen contact met u op