De gemeente Den Haag heeft de procedure voor het aanvragen van een omgevingsvergunning (voorheen bouwvergunning) voor kleine bouwwerken waar onder een dakkapel eenvoudiger gemaakt. Veel aanvragen kunnen nu al binnen drie werkdagen worden behandeld. Voorheen nam dit zeven tot acht weken in beslag. Op deze manier kunnen meer particulieren sneller investeren in hun eigen woningbezit. In 7 andere gemeenten wordt binnenkort (waarschijnlijk oktober 2012) een proef gedaan met versoepeling van de eis om kleine verbouwingen te toetsen aan het Bouwbesluit.

Als huizenbezitters een dakkapel plaatsen waarvoor een vergunning vereist is, kan de vergunningsaanvraag worden afgewezen als de te bouwen dakkapel niet voldoet aan de eisen uit het Bouwbesluit. De aanvrager van de vergunning moet dan zelf de benodigde documenten aanleveren voor toetsing aan het Bouwbesluit. Dat zorgt voor veel administratieve rompslomp. Minister Schultz van Infrastructuur heeft voorgesteld in 7 gemeenten een proef te gaan doen met versoepeling van deze eis.

Geen toetsing aan Bouwbesluit

De proef houdt in dat de aanvraag van een omgevingsvergunning voor het bouwen van een vergunning plichtige dakkapel niet vooraf zal worden getoetst aan het Bouwbesluit. Dat betekent niet dat de te bouwen dakkapel niet aan het Bouwbesluit behoeft te voldoen.

Het voorstel is door de minister gedaan in het kader omvat versoepelde regelgeving voor de duur van 5 jaar gelden in de gemeenten Almere, Delft, Eindhoven, Haarlem, Haarlemmermeer, Schijndel en Zoetermeer. De proef betreft naast dakkapellen, ook dakramen, zonnepanelen, erfafscheidingen e.d.

Op zoek naar kwaliteit voor een concurrerende prijs?

Overweegt u een dakkapel te plaatsen? BM Daktechniek levert uitsluitend kwaliteitsdakkapellen op maat. Geheel vervaardigd naar uw persoonlijke wensen, nauwkeurig geplaatst en netjes afgewerkt. Bekijk onze concurrerende prijzen dakkapel en vraag vrijblijvend een offerte dakkapel aan. Bekijk voorbeelden op onze Facebook pagina. Ook voor kunststof dakkapellen.

Wij nemen contact met u op