Als we een prefab dakkapel op uw dak plaatsen doen we dat altijd met behulp van een kraan. Op de ochtend van de plaatsing van uw dakkapel hebben we de kraan circa 2 uur nodig.

Ontheffing voor een kraan nodig?

Het is vrijwel in iedere gemeente nodig om te melden op welke dag u een hijskraan gaat gebruiken. Zo’n melding is dan voldoende.

In sommige gemeenten is het nodig om een vergunning of ontheffing aan te vragen. Dat geldt vrijwel altijd als de kraan verkeerhinder veroorzaakt.
Informeer tijdig welke regels in uw woonplaats gelden en zorg dat u een eventuele ontheffing of vergunning op tijd aanvraagt.

Hoe werkt het aanvragen van een vergunning of ontheffing voor de inzet van een kraan?

Via de website van uw gemeente kunt u vrijwel altijd nalezen of het nodig is om een vergunning aan te vragen. Vaak kunt u dit online doen.

De gemeente gaat ervan uit dat de kraan gebruik zal maken van de grond van de gemeente. De kans is groot dat u bij het aanvragen van de ontheffing de afmetingen en draaicirkel van de kraan moet opgeven inclusief een schets van de situatie tijdens het plaatsen van de dakkapel.

Als de weg tijdens het gebruik van de kraan geheel of gedeeltelijk moet worden afgezet moet u ook een verkeersplan indienen. In een dergelijk verkeersplan moet u aangeven op welke wijze en met welke middelen (zoals omleidingsroutes of verkeersmaatregelen) u wilt inzetten om de veiligheid van het verkeer te kunnen waarborgen.

Wij helpen graag bij het regelen van ontheffing of een vergunning

U kunt de vergunning of ontheffing zelf aanvragen. Zorg dat u tijdig informatie op vraagt hoe één en ander in uw gemeente werkt. Wij kunnen (tegen meerprijs) ook zorgen voor ontheffing of vergunning. Ook dan verwachten we dat u tijdig onze hulp inschakelt.

Meer informatie over een dakkapel voor uw huis?

Overweegt u het plaatsen van een dakkapel op uw woning en wilt u meer weten over de mogelijkheden en aanpak van BM Daktechniek? Neem contact op voor een persoonlijk adviesgesprek in onze dakkapel showroom in Harderwijk

Wij nemen contact met u op