Steeds meer mensen kiezen voor het verbouwen van hun woning in plaats van verhuizen. Een dakkapel plaatsen is een goede manier om uw woning uit te breiden en meer licht en ruimte te creëren. U kunt daarbij kiezen uit op maat gemaakte of prefab dakkapellen (zoals bijvoorbeeld aangeboden door Praxis en Formido).

In de praktijk blijkt dat de prijs van een maatwerk dakkapel over het algemeen lager is dan die van een prefab dakkapel. Bij maatwerk is naast een platdakconstructie ook een dakkapel met schuindak of verhoogde nok mogelijk. Via de bouwmarkt worden alleen dakkapellen met een platdakconstructie aangeboden. Ook het uitbreiden of renoveren van een bestaande dakkapel is bij maatwerk geen probleem. Prefab gaat altijd uit van een geheel nieuwe (en daardoor duurdere) dakkapel.

Veel verschil qua overlast tussen het plaatsen van een maatwerk dakkapel en prefab is er niet. In beide gevallen moet een opening in de dakconstructie worden gemaakt.

De montage van een maatwerk dakkapel is over het algemeen nauwkeuriger en flexibeler. Denk hierbij onder andere aan het laten aansluiten van de dakkapel op de bestaande plafondhoogte of wand. Dit voorkomt aanpassingen aan de binnenzijde achteraf. Met alle gevolgen (ook financieel) van dien. Ook het plaatsen van de dakkapel (precies tussen de dakpannen) is bij een maatwerk dakkapel standaard en dit voorkomt lekkage.

Conclusie: bij maatwerk wordt de dakkapel aangepast aan uw woning en bij een prefab dakkapel wordt de woning aangepast aan uw dakkapel. Aan u de keus.

Bekijk de prijs dakkapel en vraag een offerte dakkapel aan. Ook voor uw kunststof dakkapel.

Wij nemen contact met u op