Overweegt u om uw huidige woning te verkopen en elders een nieuw huis te kopen? Twijfelt u of dat eigenlijk wel een goed idee is? Is een verbouwing een alternatief?

De huizenprijzen zijn de laatste jaren weer flink aan het stijgen. Dat is goed nieuws voor de opbrengst van uw huidige huis, maar een andere woning is ook behoorlijk duur geworden. Een verbouwing kan een prima alternatief zijn.

Waarom zou u verhuizen?

Om te beslissen of u zou verhuizen of verbouwen zijn er eigenlijk drie belangrijke vragen om te beantwoorden.

1. Hoe ziet de toekomstige woonwens eruit?
Wat verwacht u voor de komende vijf jaar? Heeft u meer woonruimte nodig omdat u meer thuis gaat werken, uw hobby steeds belangrijker wordt of misschien gezinsuitbreiding verwacht?

2. Hoe tevreden bent u nu met uw huis?
De meeste Nederlanders zijn eigenlijk best tevreden over de plek waar ze wonen. Ze hebben goed contact met de buren en de inrichting en indeling van het huis past als een jas. Het is vaak net dat beetje extra ruimte, dat in uw huidige woning ontbreekt.

3. Wat kost verhuizen of verbouwen?
Verhuizen is een kostbare zaak. Bij de aankoop van een nieuw huis heeft u te maken met de kosten van makelaar en notaris. De verhuizing zelf en het aankleden van het nieuwe huis zijn ook kostbaar. Ook een flinke verbouwing van uw huidige huis is niet gratis. Het is wel een investering in uw bestaande bezit die snel kan renderen. Bovendien, als u zelf een beetje handig bent, kunt u veel kosten bij de verbouwing besparen.

Een dakkapel is hét antwoord op veel verhuiskriebels

Een dakkapel op uw bestaande huis kan veel redenen voor een verhuizing wegnemen. Met een dakkapel wordt de zolderverdieping opeens een volwaardige kamer in uw huis. Afhankelijk van de breedte van de dakkapel krijgt u huis er tot wel 10m2 woonoppervlakte bij. Dat is een serieuze groei van de ruimte in uw huis. Heerlijk om op deze manier uw zolder te gaan gebruiken als volwaardige slaapkamer, werkkamer of ruimte hobbykamer.

Informeer naar de mogelijkheden voor een dakkapel

Bij BM Daktechniek zijn we al meer dan 20 jaar gespecialiseerd in het bouwen van maatwerk dakkapellen. Kom op afspraak eens kijken in onze showroom in Harderwijk en laat u verrassen door de vele mogelijkheden voor uw huis.

Wij nemen contact met u op