Overweegt u de aanschaf van een nieuwe dakkapel? Wilt u daarnaast zorgvuldig met de natuur en het milieu omgaan? Dat kan prima samen. Hieronder leggen we uit hoe dat zit.

Duurzame materialen

Door bij het kiezen van uw ideale dakkapel gebruik te laten maken van duurzame materialen zorgt u voor een milieu vriendelijke aanpak van uw project. Er zijn verschillende materialen die uw dakkapel duurzaam kunnen maken.

Keurmerken voor uw houten dakkapel

Als u kiest voor een houten dakkapel kunt u ervoor zorgen dat u gebruik maakt van hout, dat duurzaam is geproduceerd. Het wereldwijde ‘Programm for the Endorsement of Forest Certification’ (PEFC) is een stichting die er wereldwijd op toeziet dat hout afkomstig is uit bossen die op een verantwoorde manier zijn beheerd. Dit hout krijgt het bekende PEFC keurmerk. De ‘Forest Steward Council’ (FSC) is een vergelijkbare, internationale organisatie die een logo toekent aan hout dat zonder schade aan mens, dier en natuur is geproduceerd.

Kunststof dakkapellen

Kunststof dakkapellen (zeker als deze zijn voorzien van HR+ of HR++ glas) zorgen voor een hoge mate van isolatie zodat u zult besparen op stookkosten. Kunststof is een materiaal dat erg lang mee gaat. Een kunststof dakkapel kan wel tot 50 jaar meegaan! Bovendien kan kunststof eenvoudig worden gerecycled zodat van uw oude dakkapel weer grondstoffen voor een nieuwe dakkapel gemaakt kunnen worden.

Kies voor een specialist met ervaring

BM Daktechniek heeft meer dan 20 jaar ervaring in het vervaardigen van hoogwaardige, milieuvriendelijke dakkapellen. BM Daktechniek maakt bij de vervaardiging van de dakkapellen uitsluitend gebruik van hout dat is voorzien van het PEFC of FSC keurmerk. Voor de productie van de kunststof dakkapellen wordt voor 90% gebruik gemaakt van gerecyclede kunststoffen.

Kom eens kijken in onze dakkapel showroom in Harderwijk of vraag vandaag nog een offerte aan.