Een goede luchtkwaliteit in uw huis is belangrijk voor een goede gezondheid.  U moet – ook bij een dakkapel – zorgen dat vieze lucht het huis kan verlaten en dat er schone lucht naar binnen kan. Vroeger werd de lucht in een huis via naden en kieren vanzelf ververst. In moderne, goed geïsoleerde huizen moeten bewoners zelf zorgen voor frisse lucht door te ventileren. Bij ventilatie verlaat warme lucht het huis en komt frisse buitenlucht in de plaats. Dit kost energie (en dus geld), maar in een huis zonder verse lucht worden bewoners ziek.

Tips voor slim ventileren

Ventileren betekent continu (dag en nacht) frisse lucht aanvoeren én vervuilde lucht afvoeren. Dat is niet hetzelfde als luchten.

Hieronder staan onze 3 tips voor slim ventileren

1. Ventileer permanent

Zorg altijd voor aanvoer van frisse lucht in uw huis. Zet klep en draai/kiepramen en ventilatieroosters open, ook als het buiten regent. Zorg met roosters in binnendeuren dat lucht door uw huis kan stromen. Zorg voor extra ventilatie als er veel bezoek in huis is, als u kookt of een douche neemt.

2. Voorkom vocht en slecht lucht in huis

Wasgoed zorgt voor extra veel vocht in huis. Kies er – indien mogelijk – voor om uw was in de buitenlucht te laten drogen. Maak de vloer en wanden van uw badkamer droog na het douchen. Binnenshuis roken zorgt voor veel vervuiling van de luchtkwaliteit in uw huis. Roken zorgt voor veel vervuiling, dus rook liever niet in huis.

3. Controleer en zorg voor onderhoud

Zorg voor een goede afvoer van geiser of verwarmingsketel. Laat deze afvoer door een specialist controleren en laat de afvoerpijp met beugels aan de muur bevestigen. Maak ventilatieroosters in uw dakkapel regelmatig schoon en zorg voor onderhoud van hang- en sluitwerk van uw dakkapel. Laat mechanische ventilatie in uw huis iedere 2 jaar onderhouden.

Dakkapel van hoge kwaliteit

Met het plaatsen van een dakkapel maakt u van uw zolder een volwaardige slaap-, bad- of werkkamer met volop licht en ruimte. Met een dakkapel van BM Daktechniek kiest u voor een dakkapel van hoge kwaliteit met uitstekende mogelijkheden voor het slim ventileren van de ruimte. Ventilatieroosters en draai-kiepramen in onze dakkapellen zorgen ervoor dat u gedoseerd kunt ventileren. Maak vandaag nog een afspraak om de mogelijkheden voor een dakkapel voor uw huis te bespreken.

Wij nemen contact met u op