Als u een nieuwe dakkapel laat plaatsen, is de kans groot dat u kiest voor kunststof kozijnen. Kunststof biedt uitgebreide mogelijkheden voor afwerking en kleur. Bovendien heeft kunststof nauwelijks onderhoud nodig. Wel is het belangrijk dat u regelmatig uw nieuwe kozijn schoonmaakt.

Folie verwijderen

Als de nieuwe kunststof dakkapel is geplaatst zijn de raamelementen voorzien van beschermend folie. Het is belangrijk om dit folie niet te laten zitten. Na enkele weken kan de folie ervoor zorgen dat de oppervlakte kwaliteit van uw nieuwe kozijnen achteruit gaat. Bovendien is het belangrijk om de raamelementen circa 4 weken na plaatsing de eerste keer te reinigen.

Vuil verwijderen van uw dakkapel

Kunststof kozijnen en gevelbekleding van een dakkapel worden na verloop van jaren door invloeden van weer, insecten en vogelpoep vies. Om de levensduur en het fraaie aanzicht van uw dakkapel te behouden moet u regelmatig uw dakkapel schoonmaken. U kunt dit bijvoorbeeld doen na het wassen van de ramen.

Goed schoonmaken van uw dakkapel

De kwaliteitsprofielen van VEKA kozijnen, die door BM Daktechniek worden geleverd, hebben een glad, weerbestendig oppervlak. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen zoals autoshampoo of schuurmiddel en zeker geen schuursponsje. Reinigen met een zachte doek en schoon lauwwarm water is eigenlijk altijd voldoende.

Neutrale zeep gebruiken

Als er zich aanslag of hardnekkig vuil op de kozijnen heeft gehecht, kunt u een speciaal reinigingsmiddel voor PVC-profielen gebruiken. Dit soort schoonmaakmiddel bevat pH-neutrale zeep die vrij is van geur- en kleurstoffen. Door dit soort reinigingsmiddelen te gebruiken voorkomt u dat het profiel van uw kozijnen beschadigt. Het is belangrijk dat u – ook bij het gebruikt van verantwoord schoonmaakmiddel – het kozijn naspoelt met schoon water.

Kies de kozijnen die bij u passen

Als u een kijkje neemt in de dakkapel showroom van BM Daktechniek laten we u graag de verschillende materialen zien. Maak kennis met de verschillende profielen, beglazing en beslag. Maak vandaag nog een afspraak voor een gesprek met een van onze medewerkers.

Wij nemen contact met u op