Het kan voorkomen dat het raam van uw kunststof dakkapel niet helemaal lekker sluit.  Het is belangrijk om dit zo snel mogelijk op te lossen, omdat scharnieren onnodige druk ontvangen en daardoor eerder slijten.

Zorg voor schone kozijnen

Een slecht sluitend raam kan te maken hebben met viezigheid tussen het raam en het kozijn. Controleer dit en zorg dat raam en kozijn goed schoon zijn. Gaat het raam ze daarna nog moeilijk dicht? Dan kunt u deze in principe zelf afstellen.

Zelf afstellen van het raam van uw dakkapel

Als u het raam volledig opent maakt u het draaimechanisme van het raam zichtbaar. Aan de boven- en onderkant van het raam vindt u een scharnier dat met een inbussleutel kan worden afgesteld. U zult in de praktijk ervaren wat er gebeurt als u de schroef naar binnen of naar buiten draait. Door het raam na elke draai actie opnieuw te openen en te sluiten kunt u de juiste stand (waarop het raam weer goed sluit) vinden.

Let op: het afstellen van het draaimechanisme moet zorgvuldig gebeuren. Een niet vakkundige afregeling van het beslag, kan leiden tot het niet functioneren van het raam. Neem contact op met BM Daktechniek als u de afstelling van het raam van uw dakkapel liever door een professional laat doen.

Een defect raam in uw dakkapel

Als schoonmaken of afstellen niet helpt om het raam weer goed sluitend te krijgen, is er waarschijnlijk een defect aan de draaiende delen. Ondanks regelmatig onderhoud kan een raam door het gebruik slijten. In zo’n geval is het nodig om een vakman in te schakelen. 

Dakkapellen kijken in Harderwijk

Bij een bezoek aan onze dakkapellen showroom in Harderwijk kunt u kennismaken met de op maat gemaakte dakkapellen van BM Daktechniek. Als u vooraf een afspraak maakt, nemen we graag alle tijd om de mogelijkheden van de ideale dakkapel voor uw huis.

Wij nemen contact met u op