Bent u zich aan het oriënteren op de aanschaf van een dakkapel? Dan bent u de term ‘prefab dakkapel’ vast al tegengekomen. Bij BM Daktechniek kiezen we vaak voor deze wijze van plaatsen. We leggen u graag uit wat de keuze voor een prefab dakkapel in de praktijk betekent.

Wat is een prefab dakkapel?

Prefab is de afkorting voor het Engelse woord ‘prefabricated’, oftewel vooraf in elkaar gezet. Prefab constructies worden in de bouw veel gebruikt. Onderdelen van een bouwproject worden vooraf in de fabriek of werkplaats (gedeeltelijk) in elkaar gezet. Een prefab dakkapel kan op die manier vooraf – op basis van uw wensen – nauwkeurig worden geplaatst en geleverd. Prefabriceren kan ook gedeeltelijk of in delen plaatsvinden.

Voordelen prefab dakkapel

Er zijn drie belangrijke voordelen aan het kiezen voor een prefab dakkapel. Wij zetten ze op een rij

1. Een prefab dakkapel kan snel worden geplaatst

Het grootste voordeel is dat voorgefabriceerde dakkapellen snel en makkelijk worden geplaatst. Met een vooraf geprefabriceerde dakkapel kunnen de specialisten van BM Daktechniek uw dakkapel in een dag plaatsen.  Op de dag van plaatsing wordt uw dakkapel op een grote aanhanger voor de deur gebracht. Er wordt een gat in uw dak gezaagd en met een kraan wordt de prefab dakkapel zorgvuldig op uw huis geplaatst. De specialisten van BM Daktechniek zorgen voor een wind- en waterdichte afwerking van uw nieuwe dakkapel.

2. Een prefab dakkapel is helemaal op maat

Bij het bepalen van uw ideale dakkapel bespreken we met u de gewenste afmetingen en indeling van het kozijn. Maar ook kleuren en materiaalgebruik worden uitvoerig met u besproken. Zo ontstaat een dakkapel, passend bij de uitstraling van uw huis. We maken een detailtekening van uw nieuwe dakkapel. Zo kunnen we bij het maken van een prefab dakkapel uw wensen tot in het laatste detail meenemen.

3. Een prefab dakkapel geeft minder overlast

Het produceren van een prefab dakkapel gebeurt in onze werkplaats. Voor u als klant betekent dit – in combinatie met de snelle plaatsing – dat u nauwelijks geluidsoverlast zult ervaren en dat er minder bouwafval ontstaat bij de plaatsing. Bovendien is het plaatsen van een prefab dakkapel minder weersafhankelijk.

We nodigen u van harte uit om een online offerte op te vragen of ons -aan de hand van een gesprek met onze adviseur – een exacte prijsopgave voor uw dakkapel te laten maken.

Is mijn woning geschikt voor een prefab dakkapel?

Voor de meeste woningen is een prefab dakkapel een prima keuze. Voorwaarde is wel dat het dak van uw woning geschikt is voor de plaatsing van een prefab dakkapel. Daarbij spelen de hellingshoek van uw dak en de dakconstructie een rol. Ook moet uw woning bereikbaar zijn met een kraan.

Gratis offerte

Bij BM Daktechniek zijn we echte dakkapel specialisten. Al meer dan 20 jaar plaatsen we maatwerk dakkapellen in heel Nederland. Prefab dakkapellen worden in de werkplaats van ons familiebedrijf door specialisten gebouwd. Vraag vandaag nog een online offerte aan of neem contact met ons op voor een afspraak om een bezoek te brengen aan onze dakkapel showroom of een toelichting van onze adviseur bij u thuis.

Wij nemen contact met u op