Ondanks de enorme prijsverschillen in bouwleges tussen gemeenten en de prijsstijgingen per gemeente vindt Minister Plasterk van Binnenlandse Zaken het niet nodig om in te grijpen bij de hoogte van bouwleges. Gemeenten mogen van de minister zelf blijven bepalen hoeveel een bouwvergunning kost voor dakkapellen, of andere verbouwing kost.

Voorwaarde blijft wel dat gemeenten niet meer mogen vragen dan 100% van de kosten die de gemeente maakt voor het verlenen van de vergunning. Vereniging Eigen Huis, die in augustus protesteerde tegen de verschillen noemt dit een onduidelijk criterium.

Wel vindt Minister Plasterk dat gemeenten beter moeten uitleggen hoe zij de hoogte van hun tarieven berekenen.

Als huizenbezitters dakkapel plaatsen waarvoor een vergunning vereist is, kan de vergunningsaanvraag worden afgewezen als de te bouwen dakkapellen niet voldoet aan de eisen uit het Bouwbesluit.

Vergunning wel of niet nodig?
Gelukkig is niet altijd een vergunning nodig voor het plaatsen van dakkapellen. Veiligheid en goede inpassing in de omgeving kunnen een omgevingsvergunning (WABO voorheen bouwvergunning) vereisen, maar verschilt per situatie en per gemeente.

Ga naar het digitale omgevingsloket online en doet de vergunning check. Dan weet u direct of u voor de plaatsing van uw dakkapellen een vergunning nodig heeft. Hier kunt u ook digitaal uw vergunning aanvragen. Iedere gemeente hanteert andere richtlijnen voor het bouwen van dakkapellen. Informeer dus altijd naar de actuele richtlijnen binnen uw eigen gemeente.

Informatie over vergunning dakkapel

Op zoek naar kwaliteit voor een concurrerende prijs?
Overweegt u dakkapellen te plaatsen? BM Daktechniek levert uitsluitend kwaliteitsdakkapellen op maat. Geheel vervaardigd naar uw persoonlijke wensen, nauwkeurig geplaatst en netjes afgewerkt.

Wij raden u aan vooraf zelf na te gaan aan welke vergunningsvoorwaarden u moet voldoen en wat de bouwleges zijn. U dient ook zelf de vergunning aan te vragen en gemeentelijke legeskosten te voldoen. Wij gaan er bij het plaatsen van dakkapellen vanuit dat u vooraf beschikt over de juiste vergunningen. Natuurlijk kunnen we u desgewenst adviseren en de vergunning voor u aanvragen. Hiervoor worden wel extra kosten in rekening gebracht.

Bekijk onze concurrerende prijzen dakkapel en vraag vrijblijvend een offerte dakkapel aan. Doe inspiratie op in onze fotogalerij met meer dan 100 dakkapellen. Ook voor kunststof dakkapellen.

Wij nemen contact met u op