Een prefab dakkapel wordt op maat in onze eigen werkplaats vervaardigd. Of u nu kiest voor een houten dakkapel, kunststof of een combinatie van beide, uw prefab BM dakkapel wordt geheel naar uw wensen vervaardigd. Het plaatsen van een vooraf gemaakte maatwerk dakkapel kost niet meer dan 1 werkdag.

Hieronder lopen we de stappen van het plaatsen van een prefab BM dakkapel door.

Voorbereiding voor de plaatsing van de dakkapel

Een prefab dakkapel wordt compleet aangeleverd en geplaatst met behulp van een hijskraan. Hiervoor moet wel ruimte zijn (breedte van de straat, etagewoning). Een hijskraan heeft een ruimte van zo’n 70 m2 nodig en kan daarmee een weg volledig afsluiten. U bent als opdrachtgever zelf verantwoordelijk na te gaan of u een vergunning nodig heeft voor het parkeren van de hijskraan.
U kunt dit navragen bij uw gemeente. Uw gemeente zal vervolgens ook in overleg met u de benodigde verkeersmaatregelen treffen als bijvoorbeeld het plaatsen van hekken en verkeersborden.

De dag voordat we uw nieuwe dakkapel komen plaatsen informeert u uw buren. In overleg met hen zorgt u dat er minimaal drie parkeerplaatsen voor uw huis kunnen worden afgezet zodat de kraan van BM Daktechniek de mogelijkheid heeft om te parkeren. Natuurlijk zorgt u dat de (zolder)ruimte waar de dakkapel wordt geplaatst leeg is gemaakt zodat onze timmerlieden de ruimte hebben om te werken.

Uw dakkapel komt eraan!

Vroeg in de ochtend, tussen 07.00 en 07.30 uur, arriveert onze montageploeg bij uw huis. Uw dakkapel, die vooraf in onze werkplaats vakkundig in elkaar is gezet, nemen we mee op een aanhangwagen.

De montageploeg gaat direct naar uw zolder waar ze eerst een klein gat in uw dak zagen. Door dit gat worden de eerste dakpannen weggehaald. Daarna wordt de grote uitsparing gezaagd op de plek waar uw dakkapel wordt geplaatst. De dakpannen en het bouwafval kunnen tegen meerprijs direct worden afgevoerd.

De kraan plaatst de dakkapel

Rond 10.00 uur arriveert de hijskraan die uw dakkapel op zijn plek zet. Het hijsen en plaatsen van de dakkapel is een precisieklusje, maar u zult versteld staan hoe snel de nieuwe dakkapel op uw dak staat.

Het afwerken van de dakkapel

Onze montageploeg begint direct na het plaatsen met het afwerken van uw nieuwe dakkapel. De buitenzijde van uw dakkapel wordt waterdicht aangesloten op uw bestaande dak. In de loop van de middag ronden we het plaatsen van uw nieuwe dakkapel af.