Geniet u ook zo van alle extra ruimte en licht na het plaatsen van uw dakkapel? Als u jarenlang zorgeloos wilt blijven genieten is het belangrijk dat u uw dakkapel goed onderhoudt. Zowel bij een houten of een kunststof dakkapel zijn er een aantal zaken die u in ieder geval jaarlijks moet bijhouden. Zo’n onderhoudsbeurt kunt u het beste aan het begin van de winter uitvoeren.

Tips voor het onderhouden van uw dakkapel

  1. Neem het hout of kunststof af met lauwwarm water en een sopje van autoshampoo of een daarvoor gemaakt schoonmaakmiddel. Gebruik een spons en zeem. Lees onze tips voor het schoonmaken van uw dakkapel hieronder.
  2. Controleer het hang en sluitwerk en gebruik siliconenspray zodat scharnieren, sloten en krukken soepel blijven draaien
  3. In de ventilatieroosters van uw dakkapel kan zich stof, bladeren en spinrag ophopen. Maak de ventilatieroosters schoon. Zo blijft u gegarandeerd van een goede ventilatie.
  4. Controleer de dakbedekking en regenafvoer van uw dakkapel. Haal bladeren weg bij de afvoer en plaats eventueel een bladvanger voor de afvoerbuis.
  5. Zorg ervoor dat u de raamrubbers invet. Spuit wat siliconenspray op een doek en wrijf hiermee de rubbers in. Zo voorkomt u dat ze uitdrogen.

Schoonmaken van uw dakkapel

Uw dakkapel trotseert weer en wind en heeft tenminste een maal per jaar een goede schoonmaakbeurt nodig. Een schone dakkapel is niet alleen een mooi gezicht, het is ook de basis van een goed onderhouden dakkapel. Wij geven u graag de belangrijkste tips voor het schoonmaken van uw dakkapel.

Veilig schoonmaken
Als u uw dakkapel gaat reinigen moet u in de eerste plaats zorgen voor een veilige werkomgeving. Ga niet uit het raam hangen om de buitenkant schoon te maken. Gebruik een goede ladder of steiger en ga niet op het dak staan. U kunt ook een gespecialiseerd schoonmaakbedrijf inschakelen.

Geen hogedrukreiniger
Het is verstandig om uw dakkapel met veel lauwwarm water en een zachte spons te reinigen. De harde straal van een hogedrukreiniger kan het kunststof van uw kapel beschadigen of de verf laten afbladderen. Gebruik eventueel een tuinslang of gieter om het ergste stof en zand eerst weg te halen.

Het juiste schoonmaakmiddel
Gebruik voor het reinigen van uw dakkapel een sopje van autoshampoo of een daarvoor bestemd schoonmaakmiddel. Gebruik vooral geen bleekmiddel of ammoniak. Dit soort agressieve schoonmaak middelen tasten de vuil werende laag van uw dakkapel aan.

Waterafstotende spray
Is uw dakkapel weer lekker schoon? Gebruik dan een goede waterafstotende spray om hem weer voor een aantal maanden te beschermen. Zo heeft vuil en groene aanslag minder grip.

Wij nemen contact met u op