Hoe onderhoud je een kunststof dakkapel

Het grote voordeel van een kunststof dakkapel is dat deze zeer onderhoudsvriendelijk is. Een stuk meer dan bijvoorbeeld een houten dakkapel. Toch blijft het belangrijk om uw dakkapel zo nu en dan wat aandacht te geven op het gebied van onderhoud. Hoe? We geven vier handige tips. 

Door uw kunststof dakkapel goed te onderhouden verlengt u de levensduur en het woonplezier aanzienlijk. Een schone, blinkende dakkapel is een stuk fraaier om te zien, maar gaat dus ook langer mee. Het onderhouden van dit type dakkapel hoeft gelukkig niet veel tijd te kosten. Volg deze tips:

Tip 1: Geef uw kunststof dakkapel een schoonmaakbeurt

Het schoonmaken van een kunststof dakkapel is heel eenvoudig. Ga daarbij veilig te werk door een goede en hoge ladder te gebruiken. Verwijder allereerst het grove vuil, zoals bladeren en zand. Voor het schoonmaken heeft u enkel een emmer lauw water (met een scheutje afwasmiddel of allesreiniger) en een spons nodig. Gebruik geen schuurspons, hogedrukreiniger of agressieve schoonmaakmiddelen. Daarmee kunt u uw dakkapel beschadigen.

Tip 2: Ventileer regelmatig

Voor uw nieuwe dakkapel en uzelf is het belangrijk om regelmatig te ventileren. Zet daarom zo veel mogelijk de ramen open of zorg dat eventuele roosters open staan. Daarmee voorziet u de ruimte van frisse lucht, maar kunt u ook vocht- of schimmelproblemen voorkomen. Goede ventilatie helpt bij het reguleren van vocht en condensatie. Maak zo nu en dan ook de roosters schoon, zodat deze optimaal blijven werken.

 Tip 3: Vergeet scharnieren en sluitingen niet te smeren

Als je kunststof dakkapel onderdelen heeft zoals scharnieren of sluitingen, is het raadzaam om deze regelmatig te smeren. Gebruik hiervoor een siliconenspray of een speciaal smeermiddel voor kunststof. Hierdoor blijven de onderdelen soepel en voorkomt u onnodige slijtage.

Tip 4: Laat uw dakkapel controleren door een specialist

Het is natuurlijk ook mogelijk om uw dakkapel te laten controleren of reinigen door een specialist. Daar kunt u voor kiezen als u deze klus liever uit handen geeft. Heeft u een dakkapel met een plat dak? Dan is het zeker belangrijk om eens per jaar een specialist in te schakelen. Een specialist kan het dak inspecteren en schoonmaken en de afvoer controleren. Deze kan verstopt raken door regen, vuil en bladeren.

Meer informatie ontvangen over het schoonmaken van uw dakkapel? Bereik ons telefonisch via 0341 451355 of stuur uw vragen in een bericht via onderstaand contactformulier. We horen graag van u!

Wij nemen contact met u op