Misschien slapen uw kinderen nu nog gezellig samen op een kamer, maar als ze wat ouder worden willen ze maar wat graag een eigen kamer. Als u geen extra kamer beschikbaar heeft, maar wel een zolder, overweeg om die te gebruiken. Uw zolder kan namelijk de basis worden voor een geweldige kinderkamer.

Vijf tips om van een zolder een kinderkamer te maken

1 Maak een toekomstplan
Als u aan de verbouwing van uw zolder begint, is het verstandig om naar de toekomst te kijken. Uw kind zal op zolder blijven slapen tot hij of zij het huis uitgaat. Zorg dat de kamer ook geschikt is voor de leeftijd waarop uw kind naar de middelbare school gaat, vriendjes thuis wil ontvangen en het moment dat er gestudeerd moet worden.

2 Zorg voor licht en lucht
Vaak is de zolder van uw huis een donkere ruimte waar alleen licht door een klapraampje naar binnenkomt. Met het plaatsen van een dakkapel zorgt u voor een enorme hoeveelheid licht op zolder.

3 Isoleer de zolder
De zolder zit direct onder het dak en is daardoor de warmste ruimte in huis. Vooral in de zomer, als de zon veel kracht heeft, wordt het snel warm op zolder. Met het aanbrengen van dakisolatie aan de binnenkant van het dak, houdt u de hitte van de zon buiten. Een dakkapel van BM Daktechniek is trouwens standaard voorzien van de beste isolatie!

4 Creëer ruimte
Met het plaatsen van een dakkapel wordt de zolder als snel een paar vierkante meter groter. Waar eerst een schuin dak zat, ontstaat nu echte loopruimte en een heerlijk uitzicht vanuit uw dakkapel.

5 Benut de schuine wanden
Het is vaak lastig om kasten onder een schuine wand te plaatsen. Het bouwen van een vaste kast is een goede manier om de schuine hoeken goed te benutten. Knieschotten onder het schuine dak of onder de dakkapel vormen een prima oplossing om zaken als koffers, kampeerspullen en kerstversiering op te bergen.

Offerte voor een dakkapel aanvragen

Heeft u verdere interesse? Wij bespreken graag met u hoe we met het plaatsen van een dakkapel van uw zolder de perfecte kinderkamer kunnen realiseren. Vraag vrijblijvend een offerte aan of maak een afspraak in onze dakkapel showroom in Harderwijk.

Wij nemen contact met u op