Een lekkage aan uw dakkapel laten verhelpen

Lekkages vormen voor veel mensen een grote ergernis. Dat is niet voor niets, want een lekkage kan nare gevolgen met zich meebrengen! Denk bijvoorbeeld aan de waterschade die aan muren, vloeren en plafonds kan ontstaan. Het vocht zal in uw woning trekken en  voor schimmel- of rottende plekken in het houtwerk zorgen. Reden genoeg om de kans op een lekkage zo klein mogelijk te maken! Mocht u onverhoopt toch met een lekkage te maken krijgen, dan kan een loodgieter voor u de lekkage verhelpen . Houd er rekening mee dat een lekkage verhelpen vaak behoorlijk lastig is zonder de hulpmiddelen waarover de meeste loodgieters beschikken.

Een lekdetectie uitvoeren bij een lekkage

In het geval van een lekkage moet de bron van de lekkage gevonden worden door een lekdetectie uit te voeren. Loodgieters hebben doorgaans de beschikking over verschillende handige hulpmiddelen. Denk bijvoorbeeld aan  de middelen voor een ultrasoon detectie, een thermografische detectie, enzovoorts. Door voor een dergelijke lekdetectie te kiezen is de kans op een blijvende schade aan uw woning relatief klein.

Voorheen was het in veel gevallen noodzakelijk om hak- en breekwerk uit te voeren voor het achterhalen van de bron van een lekkage bij een dakkapel. U moet er toch niet aan denken dat uw dakkapel voor een groot deel moet worden losgehaald om de bron van een lekkage te kunnen vinden? Met een lekdetectie op de reeds beschreven manieren is dit niet langer noodzakelijk en kan de bron veel makkelijker gevonden worden. Nadat de bron van de lekkage gevonden is zal een loodgieter direct voor een passende oplossing zorgen.

Onderhoud aan de dakkapel uitvoeren

Om de lekkages in de toekomst te kunnen voorkomen is het belangrijk om regelmatig onderhoud aan de dakkapel uit te laten voeren. Denk bijvoorbeeld aan het onderhouden of vervangen van de dakbedekking op de dakkapel, het onderhouden van het houtwerk rond de dakkapel, enzovoorts. Daarbij is het sterk aan te raden om voor het opbouwen van de dakkapel altijd een ervaren bedrijf op dit gebied in te schakelen. Zo is de kans op complicaties bij de bouw van de dakkapel minimaal, waardoor ook de kans op vervelende lekkages afneemt.

Wij nemen contact met u op