Als u een dakkapel laat plaatsen wilt u vooral optimaal genieten van de ruimte en de extra lichtinval. Daarom is het logisch om uw dakkapel over de gehele breedte te voorzien van kozijnen met (draaikiep) ramen. De indeling van de kozijnen is variabel en kunt u – in overleg met onze dakkapel adviseur – naar eigen wens inrichten. Als uw dakkapel meerder kamers overbrugt kunnen we een blind paneel tussen de kozijnen realiseren.

Maar welke keuze zijn er te maken als het gaat om kozijnen en ramen?

Kunststof kozijn

Als u op zoek bent naar onderhoudsarm materiaal is een kunststof kozijn de beste optie. Kunststof hoeft nooit meer opnieuw geschilderd te worden. De kunststof kozijnen van BM Daktechniek zijn UV bestendig, slag- en stootvast.

Houten kozijn

U kunt natuurlijk ook kiezen voor een traditioneel houten kozijn. BM Daktechniek levert Meranti houten kozijnen mét FSC keurmerk. Onze houten kozijnen worden standaard gegrond geleverd.

Kunststof kozijnen met de uitstraling van hout

Hebt u een voorliefde voor hout, maar bent u wel overtuigd van de voordelen van kunststof kozijnen? Kies dan voor een kunststof kozijn dat perfect de uitstraling van hout nabootst. Denk bij het maken van uw keuze ook heel praktisch. Uw dakkapel is vaak bestemd voor de tweede of derde etage van uw woning en hierdoor lastig te bereiken voor onderhoud.

Een kunststof kozijn met houtlook kan zelfs prima gecombineerd worden met bestaande houten kozijnen op de begane grond en/of eerste verdieping van uw woning..

Welke ramen in uw dakkapel

Bij BM Daktechniek leveren we standaard draaikiepramen in een verdiept profiel, voorzien van ventilatiestanden.

Binnen of buiten draaiend raam voor dakkapel kozijn

Het voordeel van een naar binnen draaiend raamkozijn is dat deze niet volledig geopend hoeft te worden om een ruimte te ventileren. U zet het raam simpelweg op de kiepstand. Voordeel is ook dat de wind geen vat op een geopend raam kan krijgen en dat de ramen eenvoudig van binnenuit schoongemaakt kunnen worden.

Naar buiten draaiende ramen zijn op hun beurt een ideale oplossing wanneer u binnen weinig ruimte hebt om het raam open te zetten of wanneer u raamdecoratie voor je raam hebt zitten. Een naar buiten draaiend raam kunnen we uitsluitend leveren in Meranti houten variant.

Meer weten over een dakkapel voorzien van een houten of kunststof kozijn?

BM Daktechniek heeft tientallen jaren ervaring in het ontwerpen, bouwen en plaatsen van dakkapellen in heel Nederland. Overweegt u de aanschaf van een dakkapel voor uw woning? Vraag dan vandaag nog online een offerte aan voor uw dakkapel. U ontvangt snel onze indicatieve prijsopgave vrijblijvend in uw mailbox.