Onlangs publiceerde Onderzoeksinstituut Coelo een uitgebreid overzicht van gemeentelijke lasten. Hieruit werd o.a. duidelijk dat er per gemeente grote verschillen bestaan tussen belasting voor huiseigenaren, zoals de ozb en leges voor het laten plaatsen van een dakkapel. Daarvoor is een zogeheten omgevingsvergunning vaak verplicht.

De kosten van een vergunning voor een dakkapel van € 10.000 lopen spectaculair uiteen. Gemeente Eindhoven spant de kroon met, € 752 voor een vergunning. Meer dan tweemaal zoveel als in de goedkoopste gemeente: Leiden. Een overzicht van gemeentelijke lasten voor omgevingsvergunningen treft u hier aan (bron: 2013 Coelo).

Vergunning wel of niet nodig?

Gelukkig is niet altijd een vergunning nodig voor het plaatsen van een dakkapel. Veiligheid en goede inpassing in de omgeving kunnen een omgevingsvergunning (WABO voorheen bouwvergunning) vereisen, maar verschilt per situatie en per gemeente.

Om na te gaan of u voor de plaatsing van uw dakkapel een vergunning nodig heeft, gaat u naar het digitale omgevingsloket online en doet de vergunningcheck. Hier kunt u ook digitaal uw vergunning aanvragen. Iedere gemeente hanteert andere richtlijnen voor het bouwen van een dakkapel. Informeer dus altijd naar de actuele richtlijnen binnen uw gemeente.

Informatie over vergunningen dakkapel

Op zoek naar kwaliteit voor een concurrerende prijs?

Overweegt u een dakkapel te plaatsen? BM Daktechniek levert uitsluitend kwaliteitsdakkapellen op maat. Geheel vervaardigd naar uw persoonlijke wensen, nauwkeurig geplaatst en netjes afgewerkt.

Wij raden u aan om altijd zelf na te gaan aan welke vergunningsvoorwaarden u moet voldoen en wat de leges zijn. U dient ook zelf de vergunning aan te vragen en gemeentelijke legeskosten te voldoen. Wij gaan er bij het plaatsen van de dakkapel vanuit dat u vooraf beschikt over de juiste vergunningen.

Natuurlijk kunnen we u desgewenst wel adviseren en de vergunning ook voor u aanvragen. Voor het aanvragen van uw vergunning worden wel extra kosten in rekening gebracht.

Bekijk onze concurrerende prijzen dakkapel en vraag vrijblijvend een offerte dakkapel aan. Bekijk voorbeelden op onze Facebook pagina. Ook voor kunststof dakkapellen.

Wij nemen contact met u op