Sinds september 2019 (en tot eind 2020) kunt u gebruik maken van de SEEH, de Subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis. Met deze subsidieregeling wil de overheid huiseigenaren stimuleren om energiebesparende maatregelen in bestaande koopwoningen te nemen.

Dakisolatie zeer rendabel

Omdat warmte stijgt, verlaat de meeste warmte uw huis via de bovenverdieping en het dak. Het isoleren van het dak is daarom in veel gevallen een rendabele zaak.

Subsidie dakkapel

Als u een dakkapel wilt laten plaatsen is dat een ideaal moment om ook uw dak te laten isoleren. U kunt daarmee in sommige gevallen in aanmerking komen voor subsidie op het plaatsen van een geïsoleerde dakkapel.

Een subsidie voor een dakkapel wordt alleen toegekend als de aanpassing van de woning leidt tot meer duurzaamheid. Een kunststof dakkapel is een duurzame aanpassing van uw huis. Als u de plaatsing laat samenvallen met isolatie van de rest van het dak, komt u mogelijk in aanmerking voor subsidie. Ook voor de dakkapel. Zo profiteert u van de overheidssubsidie, bereikt u meer comfort en lagere energielasten.

Kies voor HR++ glas

Kiest u voor een dakkapel van kunststof dan is deze daar de materiaalkeuze al goed geïsoleerd. Laat u vervolgens de te plaatsen dakkapel voorzien van HR++ glas, kunt u in aanmerking komen voor een gemeentelijke of provinciale subsidie.

Onze dakkapellen zijn standaard voorzien van HR++ glas. Met de keuze voor HR+++ glas kiest u zelfs voor driedubbel glas met de hoogste isolatiewaarde.

In aanmerking komen voor subsidie op uw dakkapel

Wilt u weten of u voor subsidie in aanmerking komt als u een dakkapel gaat plaatsen? Kijk dan op EnergieSubsidiewijzer.nl. Hier kunt u, door uw woonplaats in te geven, een overzicht opvragen van de mogelijkheden. Veel gemeenten geven voor bepaalde woningaanpassingen een subsidie van rond de 20% per vierkante meter.

Dit scheelt natuurlijk flink op de kosten van een dakkapel.

Wij nemen contact met u op