Waarom is de hellingshoek zo belangrijk? Kunt u zelf de hellingshoek van uw dak berekenen en wat is nodig om de hellingshoek te berekenen? In dit bericht legt BM Daktechniek uit waarom de hellingshoek belangrijk is bij de plaatsing van een dakkapel en hoe u deze zelf berekent.

Wat is de hellingshoek van een dak?

De hellingshoek is de hoek waarin uw (schuine) dak loopt. Deze hoek wordt weergegeven in graden: de hellingsgraad. Een flauw aflopend dak heeft een lage hellingshoek. Een steil aflopend dak heeft een hoge hellingshoek.

Hoe bepaalt de hellingshoek de prijs van een dakkapel?

De hellingshoek van het dak van uw woning is medebepalend voor de prijs van de dakkapel. Als de hellingshoek flauw is, moet de dakkapel dieper worden gebouwd. Diepere dakkapellen zijn duurder omdat er meer materiaal moet worden gebruikt. Een dakkapel, geconstrueerd op een dak  met een flauwe hellingshoek levert natuurlijk wel de meeste ruimte op.

Hogere kosten ontstaan soms ook vanwege hogere transportkosten. Een dakkapel voor een dak met een hellingsgraad van minder dan 30 graden kan meestal niet op een gewone aanhangwagen worden vervoerd. Er is dan speciaal – en daarmee kostbaarder – transport nodig. De meeste Nederlandse woningen hebben een dak met een minimale hellingshoek van meer dan 30 graden. De maximale hellingshoek is 60 graden.

Kan ik zelf de hellingshoek bepalen?

Als u een offerte aanvraagt bij BM Daktechniek is het handig om de dakhelling (ongeveer) te weten. Het kiezen van de dakhelling is de eerste vraag in onze uitgebreide offerte module. U kunt zelf de hellingshoek op een heel eenvoudige manier berekenen. Wij adviseren de dakhelling op te meten met de app ‘Meten’ (iPhone) of ‘Gradenboog’ (Android).

Iedere woning is uniek –  iedere dakkapel ook

BM Daktechniek bouwt dakkapellen op maat. Door met u de mogelijkheden voor de grootte, materiaal, kleur en opties van uw dakkapel te bespreken weet u zeker dat de dakkapel die u bij ons bestelt past bij uw woning. Als u interesse heeft om een dakkapel door ons te laten plaatsen, komen we altijd bij u thuis om de mogelijkheden met u te bespreken. Dan controleert onze vakman altijd nog de hellingshoek.

Meer informatie?

Vraag vandaag nog vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op voor een gesprek over de mogelijkheden. We kijken uit naar uw reactie!

Wij nemen contact met u op