Het plaatsen van uw dakkapel is een nauwkeurige operatie. Ons team van dakkapel monteurs is ervaren en volledig op elkaar ingespeeld om uw dakkapel efficiënt en zorgvuldig te plaatsen. Bij het maken van een offerte gaan we ervan uit dat we uw dakkapel in 1 dag plaatsen. Belangrijk onderdeel van de plaatsing van uw dakkapel is de inzet van een hijskraan.

Mobiele of vaste kraan?

In de meeste gevallen gebruikt BM Daktechniek voor het plaatsen van een prefab dakkapel een mobiele hijskraan. Zo’n hijskraan heeft een reikwijdte van circa 20 meter en kan in de meeste situaties prima worden ingezet om de dakkapel vanaf onze aanhangwagen op uw dak te tillen. Is er geen ruimte voor een mobiele kraan of volstaat de reikwijdte van 20 meter niet? Dan zetten we een grotere kraan in die een afstand tot wel 40 meter kan overbruggen!

Wanneer komt de hijskraan voor mijn dakkapel?

De dakkapel monteurs beginnen op de dag van plaatsing al vroeg in de ochtenduren met het uitmeten van het gat waar de prefab dakkapel moet komen. Daarna wordt er een gat in het dakbeschot gezaagd, zodat de dakkapel precies past. Als het gat is gezaagd komt de hijskraan voorgereden. Daarna zet de hijskraan met uiterste precisie de dakkapel op zijn plek.

Afvoeren van bouwafval

Voordat we de dakkapel plaatsen worden de balken, puin, dakpannen en overig afval met de hijskraan in een Big bag naar de begane grond afgevoerd. Wilt u dat we de Big bag(s) direct door middel van een container voor u afvoeren? Dan is dit tegen een meerprijs van € 423,50 inclusief btw mogelijk

Extra hijskraantijd nodig?

Het gebruiken van de kraan is kostbaar. In onze offerte gaan we ervan uit dat we de kraan maximaal 2 uur nodig hebben. Deze tijd wordt normaal gesproken opgebruikt voor het plaatsen van de dakkapel en het eventueel afvoeren van het bouwafval.

Wilt u de kraan ook gebruiken om bijvoorbeeld bepaalde bouwmaterialen zoals grote gipsplaten, een ligbad of tegels naar boven te hijsen? Dat is geen probleem, maar dit moet wel vooraf met ons worden overlegd. Het is ook belangrijk dat materiaal dat omhoog getakeld moet worden zorgvuldig vastgezet op een pallet klaar staat om getakeld te worden.

Er geldt een meerprijs voor de extra tijd die de hijskraan zou worden ingezet.

Meer informatie?

Overweegt u het plaatsen van een dakkapel op uw huis en wilt u meer weten over de mogelijkheden en aanpak van BM Daktechniek? Neem contact op voor een persoonlijk adviesgesprek in onze dakkapel showroom in Harderwijk.

Wij nemen contact met u op