Als de adviseur van BM Daktechniek een eerste – oriënterend – gesprek bij een huiseigenaar heeft, gaat het vaak over de reden waarom de aanschaf van een dakkapel wordt overwogen. Best logisch, want met een dakkapel zorgt u voor meer ruimte in uw woning. Ruimte die u op allerlei manieren goed kunt gebruiken. Een werk- of hobbykamer, een riante extra slaapkamer of een heerlijke speelkamer voor de kinderen zijn vaak gehoorde redenen voor de aanschaf van een dakkapel. Maar wat als u uw huis verkoopt met een dakkapel? Heeft dat extra voordelen? In dit bericht lichten wij een aantal zaken toe.

Extra waarde voor uw woning

Het is duidelijk, met een dakkapel stijgt het woongenot voor u als eigenaar. Dat moet dan ook de belangrijkste reden zijn om een dakkapel te laten plaatsen. Maar vergis u niet, de waarde van een koopwoning stijgt onmiddellijk na de aanschaf van een dakkapel. Dat gebeurt om precies dezelfde redenen als waarom de dakkapel is aangeschaft. Meer ruimte, meer woongenot. U kunt zich voorstellen dat uw woning met 4 slaapkamers meer waard is dan met 3. Of dat uw woning met 115 m2 meer mag kosten dan uw woning met 110 m2 woonoppervlak.

Hoeveel stijgt de waarde van mijn woning bij het plaatsen van een dakkapel?

Als u uw woning ooit moet verkopen, zal deze met een professioneel gebouwde en geplaatste dakkapel van BM Daktechniek interessanter zijn voor mogelijke kopers. Een dakkapel moet echt een onderdeel zijn van uw bestaande woning. Met zo’n dakkapel zal de waarde van uw woning groeien. Natuurlijk blijft een dakkapel een investering die u niet direct bij plaatsing terugverdient. Grofweg kunt u ervan uitgaan dat de waarde van uw totale woning direct stijgt met 30 tot 50% van de aanschafprijs van een dakkapel.

Kan ik de aanschafprijs van een dakkapel terugverdienen?

De waarde van de dakkapel zal met de totale waarde van uw woning meestijgen. In de huidige markt (augustus 2022), waarin huizenprijzen stijgen, kunt u de totale aanschafprijs van de dakkapel eigenlijk binnen een paar jaar ‘terugverdienen’. Houd er daarbij rekening mee dat het belangrijk is dat de dakkapel zowel bouwtechnisch als qua uitvoering (kleur en materiaal) goed past bij uw woning. Bij BM Daktechniek is juist dat een uitgangspunt. Een dakkapel van BM Daktechniek wordt altijd in overleg met u ontworpen en gebouwd. Met onze ervaring in het plaatsen van honderden dakkapellen in heel Nederland kunnen we u op maat adviseren. 

Gratis en vrijblijvend. Een offerte in uw mailbox.

Het investeren in een dakkapel is voor de meeste kopers een grote beslissing. De prijs van een dakkapel (inclusief plaatsing) varieert tussen de € 6000,= en € 20.000,=. Deze prijs is natuurlijk afhankelijk van o.a. afmetingen, materiaal en opties. Bij BM Daktechniek gaan we graag met u het gesprek aan over de mogelijkheden van een dakkapel voor uw woning. Het begint allemaal met het vrijblijvend aanvragen van een offerte. Op onze website kunt u binnen een paar minuten een offerte aanvragen.

Hiervoor zijn twee manieren:

Snelle offerte
Via dit contactformulier kunt u met het aangeven van de basisvragen rond uw nieuwe dakkapel (denk aan breedte van de kapel, gewenst materiaal, type dakkapel) direct een eerste gespecificeerde indicatieve offerte verwachten.

Stel uw dakkapel samen
Met deze BM Daktechniek dakkapel module kunt u in 6 stappen gedetailleerd uw dakkapel samenstellen. Het doorlopen van de stappen leidt tot een gedetailleerde indicatieve offerte

Graag tot ziens!

Wij nemen contact met u op