Een dakkapel van BM Daktechniek kan het hele jaar door geplaatst worden. Toch is het een veelgestelde vraag: kunnen dakkapellen ook geplaatst worden in het najaar, bijvoorbeeld bij regen of harde wind? We vertellen u graag wat u, bij slecht weer, kunt verwachten.

Vaak wordt gedacht dat er in de herfstmaanden geen dakkapellen geplaatst kunnen worden. Dit klopt niet. Ook in de herfst plaatsen onze monteurs uw nieuwe dakkapel. Dus om antwoord te geven op de vraag: ja, ook in het najaar gaan onze werkzaamheden gewoon door. Is er slecht weer voorspeld, zoals hevige regenval of storm? Dan bespreken wij altijd van tevoren met u de risico’s en is het soms noodzakelijk om de plaatsingsdatum te verzetten.

Meer kans op lekkage bij oudere woningen

Hoe ouder de woning, hoe meer kans op risico’s, zoals een lekkage. De leeftijd van uw woning kan daarom een doorslaggevende factor zijn om de plaatsing van een dakkapel uit te stellen in het najaar. Veel oudere woningen beschikken nog over houten tussenvloeren. Door het dak open te maken bij hevige regenval, kan dit voor flinke waterschade zorgen. Hout lekt makkelijker door dan bijvoorbeeld beton. Als dit bij uw woning het geval is, zullen onze experts adviseren om te wachten met de plaatsing van uw nieuwe dakkapel. Bij nieuwere woningen en nieuwbouw is er vaak een betonnen tussenvloer aanwezig. Dan kan de plaatsing in de winter meestal wel doorgaan, omdat de kans op lekkage kleiner is.

Plaatsing dakkapel in lege woningen kan vaak wel

Bij slecht weer kijken we ook naar het feit of de woning op dat moment bewoond wordt. Onze monteurs zijn in het najaar geregeld aan het werk in lege woningen, bijvoorbeeld bij nieuwbouwprojecten. In dat geval kan het plaatsen van een dakkapel bij slecht weer vaak gewoon doorgaan. Ligt er net een hagelnieuwe vloer in de woning? Dat kan een reden zijn om de plaatsing toch uit te stellen en geen risico’s te nemen. De keuze om een nieuwe dakkapel wel of niet te plaatsen hangt dus af van de vraag of het op dat moment bewoond wordt en bijvoorbeeld de nieuwstaat van de vloer.

Dakkapel plaatsen bij regen soms op eigen risico

Het wel of niet laten plaatsen van uw dakkapel gaat altijd in goed overleg. Bij hevige wind wordt de plaatsingsdatum vrijwel altijd verzet. Het plaatsen van de dakkapel met een hijskraan is dan te gevaarlijk. Veiligheid gaat voor alles en dan nemen we geen risico’s. Soms is het plaatsen van een dakkapel op eigen risico. Deze situatie kan voorkomen als u, tegen ons advies in, toch de dakkapel wil laten plaatsen bij (hevige) regen. Wij wijzen u dan op onze algemene voorwaarden en u tekent een aanvullende overeenkomst.

Heeft u aanvullende vragen? Bel ons dan gerust op 0341 451355 of vul onderstaand contactformulier in dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met u op. We kijken uit naar uw reactie.

Wij nemen contact met u op