Wanneer u heeft besloten om een dakkapel te laten ontwerpen, zijn er verschillende stijlen en materialen om uit te kiezen. Elke optie heeft zijn eigen voor- en nadelen. In dit artikel zoomen we in op de mogelijkheden. Een dakkapel komt het meest tot zijn recht als deze goed aansluit bij de stijl van uw woning, maar het blijft natuurlijk vooral een kwestie van smaak. Er zijn twee type stijlen: klassiek en modern. Wat is het verschil?

Klassieke dakkapel

Een klassieke dakkapel is een traditionele stijl die vaak wordt gebruikt bij huizen met een klassieke architectuur. Dit zijn meestal de wat oudere typen woningen. Dit type dakkapel heeft vaak een schuin dak met dakpannen die overeenkomen met de bestaande dakbedekking van het huis. Een klassieke dakkapel geeft vaak een extra warme sfeer aan de woning.

Moderne dakkapel

Een moderne dakkapel heeft een strak, eigentijds ontwerp en past goed bij moderne huizen, zoals nieuwbouwwoningen. Dit type dakkapel heeft vaak een plat dak en rechte lijnen. Een moderne dakkapel geeft een woning vaak een strakke en stijlvolle uitstraling.

Welke materialen voor een dakkapel

Naast het kiezen uit verschillende stijlen, kunt u ook alvast nadenken over het materiaal van uw nieuwe dakkapel. Er zijn veel mogelijkheden. De dakkapellen van BM Daktechniek kunnen worden uitgevoerd in hout, kunststof of kunststof met houtlook. Al deze varianten zijn als prefab dakkapel leverbaar. Dit is een ‘kant-en-klare’ dakkapel die in onze werkplaats wordt vervaardigd. Het voordeel hiervan is dat dit minder arbeid vereist bij uw woning.

Hout of kunststof

Een houten dakkapel past bij huizen met een traditionele stijl. Hout is een duurzaam materiaal en geeft een warme uitstraling. Een nadeel van hout is dat het om meer onderhoud vraagt. Dat geldt bijvoorbeeld niet voor kunststof. Een kunststof dakkapel is een moderne en duurzame optie en makkelijk te onderhouden. Wilt u profiteren van beide materialen? Dan adviseren wij u om voor een kunststof dakkapel met houtlook te gaan. Een kunststof dakkapel met houtlook is een moderne optie die de warme uitstraling van een houten dakkapel combineert met de voordelen van kunststof. Dit type dakkapel heeft de uitstraling van hout, maar is gemaakt van kunststof en is dus vocht- en rotbestendig.

Bent u benieuwd welke mogelijkheden er zijn voor uw dakkapel bijpassend bij uw woning? Vul dan onderstaand contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Vanaf de eerste oriëntatie tot aan het plaatsen van uw dakkapel zijn we u graag van dienst.

Wij nemen contact met u op