Huizen die voor de Tweede Wereldoorlog zijn gebouwd, zijn ongekend populair. Vooral huizen met de zogenaamde jaren ’30 bouwstijl zijn gewild op de Nederlandse huizenmarkt. Terecht, denken wij. De jaren ’30 stijl is de laatste huiselijke, rijke architectuurstijl die de twintigste eeuw heeft opgeleverd.

Het meest opvallende kenmerk van de jaren ’30 bouwstijl bij huizen is het dak. De met pannen of riet bedekte zadeldaken met grote overstekken zorgen voor een gevoel van geborgenheid. De horizontale lijnen in het bakstenen bouwdeel onder het dak doet de jaren-dertighuizen nog breder lijken en zet ze stevig op de grond. Erkers, serres, bloembakken, stoepen, trapjes en luifels zorgen voor geleidelijke overgangen van buiten naar binnen.

Geen onderhoud voor uw dakkapel

Nadeel van zo’n authentiek huis is het onderhoud. Houtwerk van deuren en kozijnen moet regelmatig geschilderd worden. Overweegt u een dakkapel op uw jaren ’30 huis te laten plaatsen maar zit u niet te wachten op nog meer schilderwerk? BM Daktechniek heeft de oplossing.

Een dakkapel voorzien van kozijnen met de sfeer van toen

U kunt bij BM Daktechniek kiezen voor het VEKA sofline retro profiel. Dit kozijnprofiel is speciaal ontwikkeld voor een bouwstijl met grote, heldere lijnen. De kozijnen zijn leverbaar in meerdere kleuren waaronder monumentaal groen en blauw, passend bij uw jaren ’30 huis. De kozijnen hebben een hoge kwaliteit, zijn geluidsisolerend en wind- en slagregendicht. Dankzij grote stalen versterkingen zijn de kozijnen bovendien inbraak werend.

De Veka Softline retro kozijnen zijn moeiteloos te reinigen en hebben een groot voordeel… u hoeft de kozijnen van uw dakkapel nooit meer te schilderen!

Meer informatie over uw dakkapel

Maak vandaag nog een afspraak voor een goed gesprek over de mogelijkheden voor uw huis.

Wij nemen contact met u op