Met het plaatsen van een dakkapel vergroot u de waarde van uw huis. Het is afhankelijk van de waarde van de nieuwe dakkapel en de polisvoorwaarden van uw verzekering of u uw verzekering moet aanpassen.

Herbouwwaarde na het plaatsen van een dakkapel

Bij het laten plaatsen van een nieuwe dakkapel heeft u – in geval van schade – te maken met de opstalverzekering. Met een doorsnee opstalverzekering bent u prima verzekerd tegen schade bij het verbouwen en eventueel herbouwen van uw huis na het plaatsen van de dakkapel. Een extra verzekering voor uw dakkapel is in onze ervaring niet nodig.

Opstalverzekering ook voor uw dakkapel

Met uw opstalverzekering zijn de aangebrachte verbouwingen aan uw koophuis, tuin of bijgebouwen verzekerd. In de meeste gevallen hoeft u de opstalverzekering niet op te hogen of aan te passen als u een dakkapel laat plaatsen. Veel verzekeraars bieden een polis aan waarbij de herbouwwaarde van uw huis wordt geïndexeerd. Een dakkapel met een waarde van bijvoorbeeld € 6000 zal daar over het algemeen prima inpassen.

Het kan anders zijn als u 3 dakkapellen laat plaatsen met bijvoorbeeld een gezamenlijke waarde van meer dan € 20.000, – Wij adviseren u te allen tijde even met uw verzekeraar te bellen als u een dakkapel laat plaatsen.

Schade aan de inboedel bij het plaatsen van de dakkapel

Schade aan de inboedel die ontstaat tijdens het klussen, verhuizen of verbouwen is met de meeste opstalverzekeringen prima gedekt. In veel gevallen zelfs als u de schade zelf veroorzaakt. Uitgesloten van verbouwing schade zijn schades die ontstaan bij vorst, bij het niet werken volgens de regels of richtlijnen en bij schade door regen, sneeuw, hagel of smeltwater. Ook hier geldt: lees uw polis of bel uw verzekeraar om zeker te weten hoe u bent verzekerd.

Is lekkage van mijn dakkapel verzekerd?

Wat door uw inboedel of opstalverzekering is gedekt, verschilt per verzekeraar. Houd er rekening mee dat veel verzekeraars bepaalde schades niet snel zullen verzekeren.

Denk daarbij aan
• Schade bij slecht of achterstallig onderhoud
• Schade door natuurkrachten zoals aardbevingen of overstromingen
• Schade door lekkage via de buren
• Extra verzekering niet nodig

Extra verzekering niet nodig

Het is in onze ervaring in ieder geval niet nodig om zonder meer een aanvullende verzekering af te sluiten voor uw dakkapel of de werkzaamheden rond het plaatsen van de dakkapel. Het is belangrijk dat u in zee gaat met een betrouwbaar bedrijf.
BM Daktechniek is een familiebedrijf met meer dan 20 jaar ervaring in het plaatsen van dakkapellen. De dakkapellen die we plaatsen worden in onze eigen werkplaats gebouwd en door een eigen – ervaren – team van timmerlieden.

Offerte voor uw nieuwe dakkapel

Via de website van BM Daktechniek kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen voor uw nieuwe dakkapel. Op basis van uw aanvraag ontvangt u per e-mail onze indicatieve dakkapel offerte. Heeft u vervolgens verdere interesse dan maken we graag een afspraak voor een persoonlijke kennismaking bij u thuis. Tijdens deze ontmoeting bespreken we de situatie tot in detail.

Wij nemen contact met u op