Een dakkapel gaat niet levenslang mee. Hoe lang dit is hangt van de gebruikte materialen af. Zo gaat een kunststof dakkapel over het algemeen langer mee dan een houten dakkapel. Naast de materialen is ook het onderhoud zeer belangrijk. Een kunststof dakkapel mag dan wel onderhoudsarm zijn, maar enige vorm van onderhoud is wel wenselijk.

Dakkapel renovatie of dakkapel vervangen?

Mocht het nu zo ver zijn dat uw dakkapel in een slechte staat verkeert, dan heeft u twee keuzes. U kunt namelijk kiezen voor een renovatie of voor het vervangen van de dakkapel. Voordat u deze keuze maakt is het belangrijk om te weten wat een renovatie inhoud.

Dakkapel renovatie

Veel dakkapellen zijn aan de buitenzijde te renoveren, de vraag is alleen of dit de aanneemsom ook waard is. In hoeverre een dakkapel gerenoveerd kan worden is afhankelijk van de getoonde gebreken. Bij een dakkapel renovatie kan vrijwel alles aan de dakkapel vervangen worden, behalve de constructie zelf. U kunt denken aan de volgende werkzaamheden:
• De bestaande houten kozijnen vervangen door kunststof kozijnen van het merk Veka.
• De dakbedekking vervangen.
• De zijwanden en boeirand zijn te vervangen door kunststof volkern kunststof bepaling of Keralit rabatdelen.
• Het vervangen van alle loodslabben.

Wanneer wij uw dakkapel renoveren geven wij 10 jaar garantie op de materialen die door ons zijn gemonteerd.
Een groot voordeel van dakkapel renovatie is dat de afwerking aan de binnenzijde van uw dakkapel onbeschadigd blijft.

Dakkapel vervangen

Vaak is het prijsverschil tussen het geheel aan de buitenzijde renoveren van uw bestaande dakkapel of het nieuw plaatsen van een dakkapel zeer beperkt. In dat geval raden wij u aan om de volledige dakkapel te vervangen in plaats van te renoveren. Door het vervangen van de dakkapel weet u zeker dat u weer een dakkapel heeft die goed geïsoleerd is, dat de constructie volledig in orde is en dat deze aan de laatste standaarden voldoet. Ook krijgt u van ons 10 jaar garantie op zowel de materialen als de constructie van uw dakkapel.

Meer informatie?

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor uw dakkapel? Neem dan contact met ons op! Voor een indicatieve offerte kunt u uw gegevens, afmetingen en foto’s van uw bestaande dakkapel naar ons e-mailen. Zo kunnen wij voor u een inschatting maken wat de mogelijkheden zijn en wat uw dakkapel kosten ongeveer zijn. We horen graag van u!

Wij nemen contact met u op