Het aftimmeren van een dakkapel kunt u zelf doen of door de dakkapel leverancier laten verzorgen. Een dakkapel van BM Daktechniek wordt standaard ‘casco’ opgeleverd. Dat betekent dat de dakkapel wind- en waterdicht en volledig geïsoleerd op uw dak wordt geplaatst.

Afwerking binnenzijde door BM Daktechniek

Aan de binnenzijde van uw dakkapel moet dan nog het één en ander gebeuren. Als u de afwerking aan ons overlaat, voorzien we als eerste het plafond van een dampremmende folie. Hierdoor kan vochtige lucht van binnenuit niet doordringen in de isolatielaag van het plafond. Op deze folie komt een raamwerk van vuren latten dat dient als basis voor de bevestiging van gips- of MDF-platen. De zijwanden van uw dakkapel kunnen direct worden afgewerkt met gips of MDF-platen. Bij een huis voorzien van een scharnierdak is het mogelijk in het knieschot (de ruimte onder de dakkapel) kastruimte te realiseren.

Kosten besparen op de afwerking van uw dakkapel

Natuurlijk zorgen wij tegen meerprijs graag voor een perfecte afwerking van uw dakkapel. Maar als u zelf tijd en ervaring heeft kunt u kosten besparen door het aftimmeren in eigen beheer te verzorgen.
Hieronder geven we alvast wat handige tips als u zelf uw dakkapel gaat aftimmeren.

Tips bij het aftimmeren van uw dakkapel

1. Binnenzijde van het plafond
Gipsplaten zijn ideaal om het plafond van uw dakkapel af te werken. U kunt ervoor kiezen om elektra (bijvoorbeeld spotjes) weg te werken achter de gipsplaten.

2. Opbergruimte
De loze ruimte onder de dakkapel kunt u gebruiken voor het creëren van kastruimte. U kunt daarvoor een houten frame plaatsen en deze voorzien van deurtjes of luiken.

3. Binnenzijde zijwanden
Voor het afwerken van de zijwanden van uw dakkapel kunt u kiezen voor gipsplaten of watervaste MDF-beplating. Dit zorgt ervoor dat dakbalken, elektra en isolatiemateriaal uit het zicht verdwijnen. Gipsplaat is prijstechnisch voordelig en kan eenvoudig gestukt worden. MDF-beplating heeft als voordeel dat ze eenvoudig te verwerken zijn en direct schilderbaar.

Meer informatie over uw dakkapel

Wilt u weten welke mogelijkheden een dakkapel voor uw woning biedt? Kom dan eens vrijblijvend langs in onze showroom. Bel vooraf voor een afspraak. Dan kunnen we ook bespreken of u de afwerking van uw nieuwe dakkapel in eigen beheer gaat verzorgen of liever tegen meerprijs door BM Daktechniek laat doen!

Wij nemen contact met u op