Een dakkapel is een waardevolle investering in uw woongenot en de waarde van uw huis. Maar een dakkapel kost, afhankelijk van afmetingen, materiaal en extra wensen, tussen de € 3000,- en € 15.000,-. Natuurlijk wilt u een nieuwe dakkapel voor een betaalbare prijs. U vraagt zich wellicht af of u op de aanschaf van een dakkapel kosten kunt besparen. Wij geven u tips zodat u de beste prijs-kwaliteit verhouding voor uw dakkapel krijgt.

Zo bestel ik een betaalbare dakkapel

 

Vergelijk offertes

Een dakkapel koopt u niet elk jaar. Neem de tijd om de prijzen en voorwaarden van verschillende leveranciers met elkaar te vergelijken. Zorg ervoor dat u van elke offerte zeker weet wat er allemaal bij de prijs is inbegrepen en welke materialen en glassoorten in de offerte worden voorgesteld.

Bespaar op de vergunning voor een dakkapel

In veel gemeentes in ons land heeft u geen omgevingsvergunning nodig als u de dakkapel aan de zij-
of achtergevel van uw dak laat plaatsen. Sinds november 2014 zijn de normen voor het plaatsen van een dakkapel aan de voorzijde van uw huis wat verruimd zodat u nu misschien ook aan de voorzijde vergunningsvrij kunt plaatsen. Lees meer over de vergunning voor uw dakkapel of doe direct de vergunningscheck. Als u geen vergunning nodig heeft, bespaart u al snel een paar honderd euro.

Zelf uw dakkapel afwerken

Het plaatsen van een dakkapel is werk voor specialisten. BM Daktechniek heeft meer dan 20 jaar ervaring in het plaatsen van dakkapellen. Het aftimmeren van de binnenkant van de dakkapel kunt u in eigen beheer verzorgen. Misschien heeft u doe-het-zelf ervaring of een handig familielid? In dat geval is de afwerking van zijwanden of het plafond goed te doen.

Bespaar op energie

Een dakkapel van BM Daktechniek is uitstekend geïsoleerd. Daarmee gaat er minder warmte verloren en bespaart u op de energierekening. De dakkapellen van BM Daktechniek zijn bovendien standaard voorzien van dubbel glas. Ons HR++ glas heeft een hoge isolatiewaarde en een betaalbare prijs. Met de keuze voor HR+++ glas kiest u zelfs voor driedubbel glas met de hoogste isolatiewaarde.

Wat kost een dakkapel voor mijn huis?

Wilt u vrijblijvend advies over de mogelijkheden en kosten van een dakkapel voor uw huis? Maak een afspraak voor een goed gesprek in onze showroom.

Wij nemen contact met u op