In Nederland betalen we belasting over ons belastbaar inkomen. Belasting aftrekken betekent kosten aftrekken van dit belastbare inkomen. Als u bijvoorbeeld 500 euro mag aftrekken van uw belastbaar inkomen en u betaalt normaal gesproken 25% belasting over uw belastbaar inkomen, dan bespaart u met deze aftrekpost maar liefst 125 euro (25% van 500 euro)

Regels voor het aftrekken van belasting

In Nederland zijn uitgebreide regels over het aftrekken van kosten van uw belastbare inkomen. De meest bekende aftrekposten zijn de hypotheekrente over de eigen woningschuld, de eenmalige financieringskosten bij de aanschaf van een huis en periodieke betalingen voor erfpacht en opstal. Maar ook betaalde premies voor lijfrenteproducten kunnen als aftrekpost worden opgevoerd en in sommige gevallen ook de kosten voor openbaar vervoer waarmee u naar het werk reist.

Kosten dakkapel aftrekken?

De kosten voor een verbouwing (zoals de aanschaf van een dakkapel, keuken of badkamer) mogen in Nederland niet van het belastbaar inkomen worden afgetrokken. Maar sluit u hiervoor een lening af, dan is de rente hierover wél aftrekbaar tot zes maanden nadat u de lening hebt afgesloten. Daarna geldt het restant van de lening als een schuld in box 3.
Daarmee wordt het dus weer stukje aantrekkelijker om het geld voor de dakkapel te lenen en al op korte termijn te genieten van het extra licht en de extra ruimte die u door de dakkapel heeft.
Zorg er wel voor dat u alle facturen rond de plaatsing van de dakkapel zorgvuldig bewaart.

Kennismaken met BM Dakkapel

Bij BM Dakkapel maken en plaatsen we al meer dan 20 jaar hoogstaande dakkapellen en Velux dakramen. We adviseren u graag om de mooiste dakkapel voor uw huis te kiezen. Kom eens kijken in onze showroom in Harderwijk of maak een vrijblijvende afspraak voor een adviesgesprek.

Wij nemen contact met u op