Voor de afwerking van de rand van het platte dak van uw dakkapel is de aluminium trim verreweg de meest gebruikte toepassing. Om het dak van uw dakkapel af te werken kunt u ook kiezen voor een zinken deklijst met kraal.

Een kraal is de ronde afwerkrand aan de deklijst van uw dakkapel. Een zinken kraalrand wordt volledig op maat gemaakt en bestaan in verschillende diameters, variërend van 21 tot 42 mm.

Deklijsten zijn op verschillende lengtes te verkrijgen. Een gangbare lengte is 2 meter. Met deze lengte kunnen we de deklijsten goed vastzetten en ontstaat er een mooi strak aanzicht van uw dakkapel.

Deklijsten worden vastgezet met een plaatje zink dat dezelfde vorm heeft als de zinken dakrand. Dit plaatje wordt met zinkspijkers op de dakrand bevestigd. Zinkspijkers of leinagels zijn dunne, korte spijkers met een kleine kop. Het staal van een zinkspijker is voorzien van een dun laagje zink.

Zo’n verbinding met een plaatje zink wordt ook wel een klang genoemd. Het gedeelte van de klang dat over het dak uitsteekt valt precies in de kraal. Op die manier wordt ervoor gezorgd dat een deklijst kan uitzetten en krimpen, zonder dat deze loskomt van de dakrand.

Afhangende kraal bij renovatie van uw dakkapel

U kunt bij BM Daktechniek ook terecht voor renovatie van uw dakkapel. Bij het vervangen van uw oude daktrimmen komt er vaak een stukje ongeschilderd hout van de boeiplanken in het zicht. Met een gewone deklijst met kraal is dit niet altijd goed af te dekken. We kunnen bij renovatie van uw dakkapel ook kiezen voor het gebruik van deklijsten met een afhangende kraal. Op dit soort deklijsten kan ook nog een waterkering worden gemaakt. Vooral bij bredere dakranden kan er regenwater op de dakrand blijven liggen die bij wind over de gevel van uw huis wordt geblazen. Een waterkering op de deklijst zorgt ervoor dat het regenwater alleen aan de achterkant van de deklijst wegloopt.

Meer informatie over uw (toekomstige) dakkapel?

Wilt u meer informatie, een vrijblijvende offerte of heeft u een vraag? Kom langs in onze showroom in Harderwijk of neem contact met ons op!