Een dakkapel van BM Daktechniek wordt wind- en waterdicht en volledig geïsoleerd afgemonteerd. De zijwanden zijn aan de binnenzijde voorzien van MDF platen. We plaatsen ook een vensterbank onder de ramen aan de binnenzijde. Dat noemen we de standaard casco oplevering.

Verder afwerken van de binnenzijde

Natuurlijk wilt u de binnenzijde van uw nieuwe dakkapel netjes verder afwerken. Passend bij de inrichting en indeling van de rest van de ruimte, uw wensen en de mogelijkheden. Door uw dakkapel aan de binnenzijde netjes af te timmeren, verhoogt u de levensduur van uw dakkapel. Met een goede afwerking voorkomt u dat de dakkapel last krijgt van vocht of ongedierte.

Hoe kunt u de dakkapel aan de binnenzijde afwerken?

Voor het afwerken van de binnenkant van uw dakkapel heeft u veel mogelijkheden. U kunt ervoor kiezen om de zijkanten met hout of met gipsplaten af te werken.

Zelf afwerken of laten doen?

Als u handig bent kunt u de afwerking van uw nieuwe dakkapel zelf doen. U kunt ook de ervaren timmerlieden van BM Daktechniek aan het werk zetten. Wij geven u hieronder suggesties wat we voor u in de afwerking van uw dakkapel kunnen betekenen.

Dakkapel aan de binnenkant afmaken

Gipsplaat
U kunt ervoor kiezen om uw nieuwe dakkapel aan de binnenzijde te bekleden met gipsplaat. Gipsplaat kan heel goed gestuct of geverfd worden.

Dampremmende folie
U kunt aan de binnenzijde van de dakkapel (op de warme zijde) damp remmende folie aanbrengen. Daarmee kunt u voorkomen dat vochtige lucht uit huis in de isolatielaag condenseert. Vocht in de isolatielaag kan tot schimmel en rot leiden. Daarmee zou de bouwconstructie worden aangetast. leidt tot schimmel

Rachels
U kunt het plafond van uw nieuwe dakkapel voorzien van rachels. Rachels vormen de basis om plafondplaten aan te brengen. U kunt op die manier elektrabuizen (en inbouwspotjes) netjes in het plafond verwerken.

Afplinten rond het kozijn
Met speciale platte kozijnplinten kunt u de plinten rondom het nieuwe kozijn afwerken. De plinten zijn eenvoudig op maat te schuiven en toepasbaar op ieder type kozijn.

Knieschot van uw dakkapel
Een knieschot is een bouwkundig element van een schuin dak. Hiermee worden de staande balkjes bedoeld die van de vloer tot aan het schuine dak gemonteerd zijn. Knieschot heeft een belangrijke functie in de ondersteuning van de kap van de woning en mag niet verwijderd worden. De knieschot balkjes kunnen door ons worden afgewerkt met plaatmateriaal.

Verlichting in de dakkapel
U zult verbaasd zijn over de enorme hoeveelheid licht die het plaatsen van een dakkapel van BM Daktechniek voor uw woning oplevert. U kunt er ook voor zorgen dat u ’s avonds extra licht vanuit uw dakkapel krijgt door het plaatsen van inbouwspotjes in het plafond van uw dakkapel. BM Daktechniek kan loze leidingen als voorbereiding voor het plaatsen van inbouwspotjes monteren.

Dakkapel binnenkant schilderen
De ‘final touch’ van het afwerken van de binnenzijde van uw dakkapel is het schilderen. Met het kiezen van de juiste kleur – passend bij de rest van de ruimte – maakt u een mooi geheel.

Kwaliteit van BM Daktechniek

BM Daktechniek heeft meer dan 20 jaar ervaring in het ontwerpen, bouwen en plaatsen van dakkapellen in heel Nederland. Een dakkapel van BM Daktechniek is maatwerk. Samen met u bespreken we de mogelijkheden voor een dakkapel die past bij uw huis. Bekijk onze projecten en vraag vandaag nog vrijblijvend een offerte aan voor de ideale dakkapel voor uw huis.